Uutiset

Tuure Boelius järkyttyi Päivi Räsäsen Pride-vastaisesta kommentista - julkaisi avoimen kirjeen ja vanhan yhteiskuvan: "Jos olisin tiennyt, en olisi edes..."

10.09.2020 15:01

Päivi Räsänen, 60, joutui myrskyn silmään julkaistuaan Twitter-tilillään Helsinki Pride -viikkoa mollaavan kirjoituksen eilen keskiviikkona.

- #Pride2020 ei ole ihmisoikeustapahtuma. Kyse on #lgbt´ideologiasta, jonka tavoitteena on murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta, lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Keisarilla ei ole vaatteita, Päivi kirjoitti.

#Pride2020 ei ole ihmisoikeustapahtuma. Kyse on #lgbt´ideologiasta, jonka tavoitteena on murtaa ihmiskunnan historian ja jatkuvuuden perusta, lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Keisarilla ei ole vaatteita. Siksi #sananvapaus.

— Päivi Räsänen (@PaiviRasanen) September 9, 2020

Laulaja ja tubettaja Tuure Boelius, 19, otti asiaan kantaa ja julkaisi Instagram-tilillään avoimen kirjeen Päiville ja vuosia sitten otetun yhteiskuvan tämän kanssa.

Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa olit mulle ”TVstä tuttu”, mutta jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin, Tuure aloitti avoimen kirjeensä.

Lue myös: Tuure Boeliuksen, 19, terveyttä uhattiin juhannuksena - tuntematon mies aikoi hakata ja toinen toivoi kuolemaa: "Olin itse tosi avuton siinä!"

Ja näin Tuuren postaama kirjoitus jatkuu:

"Miten edes kehtaat käyttää vaikutusvaltaasi hyväksi näin ihmisoikeuksia sortavan asian puolesta?

Sanot, että Priden tavoitteena on murtaa esim. lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Olet selkeästi ymmärtänyt Priden sanoman täysin väärin.

Olen tavannut useita rakastavissa sateenkaariperheissä kasvaneita lapsia ja nuoria. Olen tavannut lapsia ja nuoria joiden äiti ryyppää ja isä lyö. Eikö pääasia ole se, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat, oli kyseessä minkä tahansa sukupuolen edustajia. Kehottaisin sinua miettimään, että miltä lapsesta jolla on kaksi äitiä tai isää, tuntuu lukea kirjoituksiasi.

Ystäväpiirissäni on transsukupuolisia ihmisiä ja voin sanoa, että ainut mikä heitä murtaa on kaltaistesi mielipiteet ja Suomen epäoikeudenmukainen translaki.

Käytät päivityksissäsi hashtagia sananvapaus.
Sananvapaus ei ole peruste hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita!

Yhdistät usein mielipiteisiisi jumalan.
Sinun ajatuksesi jumalasta on oksettava ja ahdasmielinen, mutta onneksi minun jumalani antaa sinunkin syntisi anteeksi.

Hyvää Pride-viikkoa!

Tuure Boelius

hastagi: eikö sua hävetä "

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä on avoin kirje Päivi Räsäselle. Kun tulin 13-vuotiaana pyytämään kanssasi yhteiskuvaa olit mulle ”TVstä tuttu”, mutta jos olisin silloin tiennyt miten ahdasmielistä maailmankuvaa ajat ja edistät, en olisi edes katsonut sinua päin. Miten edes kehtaat käyttää vaikutusvaltaasi hyväksi näin ihmisoikeuksia sortavan asian puolesta? Sanot, että Priden tavoitteena on murtaa esim. lapsen oikeus äitiin ja isään sekä omaan synnynnäiseen sukupuoleensa. Olet selkeästi ymmärtänyt Priden sanoman täysin väärin. Olen tavannut useita rakastavissa sateenkaariperheissä kasvaneita lapsia ja nuoria. Olen tavannut lapsia ja nuoria joiden äiti ryyppää ja isä lyö. Eikö pääasia ole se, että lapsella on turvallinen koti ja rakastavat vanhemmat, oli kyseessä minkä tahansa sukupuolen edustajia. Kehottaisin sinua miettimään, että miltä lapsesta jolla on kaksi äitiä tai isää, tuntuu lukea kirjoituksiasi. Ystäväpiirissäni on trans-sukupuolisia ihmisiä ja voin sanoa, että ainut mikä heitä murtaa on kaltaistesi mielipiteet ja Suomen epäoikeudenmukainen translaki. Käytät päivityksissäsi hashtagia sananvapaus. Sananvapaus ei ole peruste hyökätä ihmisoikeuksia vastaan, eikä ihmisoikeudet ole mielipideasioita! Yhdistät usein mielipiteisiisi jumalan. Sinun ajatuksesi jumalasta on oksettava ja ahdasmielinen, mutta onneksi minun jumalani antaa sinunkin syntisi anteeksi. 🌈 Hyvää Pride-viikkoa! 🌈 Tuure Boelius #eikösuahävetä

A post shared by Tuure Boelius (@tuureboelius) on

Lue myös: Tuure Boelius Emma-gaalan jatkoista: Hautakiveeni voisi joskus kirjoittaa tekstin: "Tanssin aamuun asti!"

Teksti:Milla Leinonen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!