fbq
Uutiset
27.04.2019 16:57
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan arkisto ja Turun vankila
Saramäen vankilasta tehtiin kantelu oikeusasiamiehelle.
Turun vankilasta kantelu oikeusasiamiehelle – ”Pakotetaan riisuuntumaan alasti!”
Uutiset
27.04.2019 16:57
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan arkisto ja Turun vankila

Seiska uutisoi aikaisemmin, että Suomen vankiloissa on otettu käyttöön erikoinen menetelmä löytää vankien kehon sisällä mahdollisesti salakuljettamia huumeita. Useampi Seiskan yhteydessä ollut vanki kertoo, että heidät istutetaan bokserit jalassa tuolille, jossa sormenpään kokoisia reikiä ja huumekoira usutetaan haistelemaan heidän takapuoltaan. Ensimmäinen kantelu menetelmästä tehtiin oikeusasiamiehelle syyskuussa ja Seiskalle kerrotaan, että niitä on sittemmin tehty useampikin.

Lue lisää: Suomen vankiloiden erikoinen peppuhaistelu-menetelmä paljastui – ”Sekä vangille että koiralle alentavaa!”

Ikean tuoleja

Yksi Seiskan jututtamista vangeista kertoi joutuneensa pepunhaistelukäsittelyyn ensimmäistä kertaa Saramäessä.

– Eräs toinen vanki oli valittanut pampulle tämän olevan ihmisarvoa alentavaa. Pamppu oli vastannut, ettei tässä mitään ihmisarvoa alentavaa ole, vaan Ikeasta ostettu 10 eurolla, vanki kertoo.

Seiska selvitti, että Ikeassa todella myydään samanlaisia tuoleja tasan 10 eurolla.

Tällaisessa tuolissa haistelu suoritetaan Turun vankilassa.
Tällaisessa tuolissa haistelu suoritetaan Turun vankilassa.

 

Lue myös: Harvinaiset kuvat Saramäen vankilasta: tällaisissa oloissa vangit elävät – järjestyshäiriöitä häkellyttävän vähän!

”Koira ei ymmärrä”

Kaikissa vankiloissa tehdään vangeille samanlainen sisääntulotarkastus. Omaisuusrikoksista tuomittu avasi Seiskalle, mitä sisääntulotarkastuksessa tapahtuu ja millaisia pepunhaistelukäsittelyt hänen kohdallaan ovat olleet.

– Uudet tulijat riisutaan alasti ja vartijat katsovat paikat. Vangit toivotetaan tervetulleeksi nöyryytyksellä, jolla näytetään heidän paikkansa. Ympärille seisoo viisi vartijaa tai enemmän. Kun paikat on katsottu, saat pistää bokserit jalkaan, jonka jälkeen sinut käsketään penkille, joka on täynnä sormenpään kokoisia reikiä. Sen jälkeen he usuttavat metallisella kepillä koiran penkin alle nuuhkimaan p*rseenreikää.

– Saat nousta, kun koira on nuuhkimisensa nuuhkinut. Vaikuttaa, ettei koirakaan oikein ymmärrä, mistä siinä on kyse. En ole kuullut yhdenkään vangin jääneen tuolitarkastuksessa kiinni. Olisi kiva tietää, miten vartijat ovat koiriaan tehtävään kouluttaneet, vanki ihmettelee.