Uutiset

Tunnistatko?! Tämän näköisenä Marko Maunuksela tähdittää Evita-suurmusikaalia – kuva!

21.09.2020 08:01

Marko Maunuksela, 46, on rakastanut teatteria vuodesta 1995 lähtien, jolloin hän näki Seinäjoen kaupunginteatterissa The Rocky Horror Show´n. Esitys lumosi nuoren miehen, ja hän hakeutui saman tien mukaan harrastajateatteriin. Nyt Marko loistaa itse samalla teatterilavalla tähtenä Evita-musikaalissa.

– Sain tietää Evitasta Facebookissa olleen teatteriryhmän kautta. Laitoin hakemuksen sisään, ja pääsin eteenpäin ihan normaalin prosessin kautta.

Markon roolihahmona on Che, joka toimii Evitan vastavoimana ja omatuntona. Tangokuninkaan mukaan tämä laukoo välillä koviakin totuuksia pöytään.

– Evitahan käytti urallaan hieman kyseenalaisia keinoja, ja meni välillä reittäkin pitkin.

– Chen rooli on minulle hyvin luonteva, ja saan käyttää siinä ääntäni nollasta sataan. Vaikeinta on ollut koreografioiden oppiminen. Tiedostan kyllä, etten ole mikään tanssihirmu, Marko nauraa.

Chen rooli on Markon mukaan herkullinen ja haastava.  – Minun on helppo samaistua rooliin, ja tuntuu, että olen aika luonteva siinä.
Chen rooli on Markon mukaan herkullinen ja haastava.  – Minun on helppo samaistua rooliin, ja tuntuu, että olen aika luonteva siinä.

Lue myös: Tangokuningas Marko Maunukselalla erilainen koronakesä: Kädet täynnä töitä!

Teatteri lumoaa

Marko kertoo rakastavansa joka solullaan teatterin tunnelmaa. Siellä on hänen mielestään jotain maagista ja lumoavaa.

– Sitä on vaikea selittää ihmiselle, joka ei itse harrasta teatteria. Se tuo mielihyvää, kun saa olla esillä ja ihmiset hetkeksi pois arjen harmaudesta. Ei kukaan hakeudu esiintymään, jos ei huomiosta tykkää.

Kouluajoiltaan Markolle ei ole jäänyt mieleen, että olisi erityisen innokkaasti ollut ensimmäisenä hakeutumassa koulunäytelmiin. Vanhat ystävät kertovat kuitenkin toista.

– Monet sanovat, että lauloin aina joka paikassa ja halusin olla esillä. Kyllähän minä kaveripiirissä olen seurallinen ja otan edelleen helposti tilan haltuun. Tuon itseäni esille, että huomatkaa, minäkin olen täällä!

Teatteriharjoitukset ovat vieneet kesästä suurimman osan. – Treenejä on ollut sekä aamulla että illalla, yhteensä kahdeksan tuntia päivässä, Marko kertoo esitellessään papin pukua, joka on yksi näytelmän rooliasuista.
Teatteriharjoitukset ovat vieneet kesästä suurimman osan. – Treenejä on ollut sekä aamulla että illalla, yhteensä kahdeksan tuntia päivässä, Marko kertoo esitellessään papin pukua, joka on yksi näytelmän rooliasuista.

Lue myös: Tangokuninkuus muutti monitaituri Marko Maunukselan elämän: On haitta, kun teen viihdettä laajasti!

Lavalla ei voi irrotella

Vaikka tangokuningas tykkääkin huomiosta, kiehtoo häntä teatterissa se, että siinä saa poistua omasta arkiroolistaan. Saa olla joku muu ja jossain muualla.

– Tanssilavalla ei voi irrotella samalla tavoin, artistiminää joutuu vähän hillitsemään. Jos liikaa revittelisi, niin joku voisi katsoa pitkään, että nyt tuolla lähtee kyllä lapasesta!

Tangokuningas iloitsee siitä, että Evita osui juuri hänen 10-juhlavuodelleen. – Toki olisi ollut vielä hienompaa, jos olisin saanut pitää kaikki suunnitellut konsertitkin.
Tangokuningas iloitsee siitä, että Evita osui juuri hänen 10-juhlavuodelleen. – Toki olisi ollut vielä hienompaa, jos olisin saanut pitää kaikki suunnitellut konsertitkin.

 

Sekä musiikki että teatteri ovat Markolle tärkeitä asioita. Hän menee mietteliääksi pohtiessaan, kumman niistä valitsisi, jos olisi pakko.

– Jos tietäisin, että teatterin parissa olisi varmasti töitä, niin valitsisin näyttelemisen. Pelkästään tanssilavakeikkoja tekemällä kyllästyisin. Saan virtaa siitä, että on erilaisia projekteja.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Matti Matikainen ja Markon albumi
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!