fbq
Uutiset
21.05.2018 18:42
Teksti: Sami Spåra|Kuvat: Timo Korhonen
Tuija Piepponen
Tuija Piepponen ei koe ulkonäköpaineita - "Jos tää vatta ei kelpaa, olkoot ilman!"
Uutiset
21.05.2018 18:42
Teksti: Sami Spåra|Kuvat: Timo Korhonen

Energinen näyttelijä Tuija Piepponen, 70,  kertoo, että energia häneen on tullut jo alkupamauksessa.

– Sieltä se Karjalan kannakselta on tullut, Tuikku miettii.

Tuikulla on monta rautaa tulessa. Parhaillaan hän harjoittelee Pyynikin kesäteatterissa kesäkuussa ensi-iltansa saavan Ehtoolehdon sankarit -näytelmän rooliaan ja samalla järjestää omaa taidenäyttelyään.

– Olen maalannut, naulannut ja kantanut yötä päivää. Olen ihan, että ampukaa minut, ennen kuin kärsin liikaa, Tuikku nauraa tuttuun tyyliinsä. Vierivä kivi ei sammaloidu, sen tietää näyttelijäkin. Ilman mieleistä tekemistä tulisi tylsistyminen, joten Tuikku tykkää tehdä paljon hommia, ettei tylsyys iske.

– Enemmän taitaa olla intoa kuin ymmärrystä, Tuikku miettii.

Tuijalla riittää huumorintajua.


Tulevan kesän lomasuunnitelmat on Tuikulla myös varsin erikoiset. Näyttelijä asuu hissitalon kuudennessa kerroksessa, jossa on parhaillaan hissiremontti.

– En ehdi lomailemaan, kun ravaan niitä rappusia edestakaisin. Onneksi siellä on komeita hissinkorjaajia, niin voin viipyillä rapussa, Tuikku vitsailee.

Ulkonäköpaineita Tuikku ei koe.

– Jos tää vatta ei kelpaa, olkoot ilman. Nuorena sitä aina näytteli joko äitiä tai huoraa. Nykyään saa sellaisia rooleja, mihin voi rakentaa sellaista karaktääriä, kuin haluaa. Roolin rakentaminen on ihanaa  ja erilaista tällä elämänkokemuksella, Tuikku toteaa.

 

Juttua päivitetty kello 20.20. Korjattu Tuija Piepposen ikä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »