Uutiset

Totuus Jari Aarnion huutokaupattavasta "ökytalosta" - Kaksio keskellä ryteikköä, ei juomavettä, takan pohja rikki!

20.11.2019 18:38

Jari Aarnion talon huutokauppa alkoi keskiviikkona 19.11.2019. Tähän mennessä tarjoukset ovat nousseet jo 262 000 euroon. Kohdetta myyvä poliisi on kuitenkin joutunut tekemään jo yhden korjauksen asunnon myynti-ilmoitukseen.

Aluksi asunnossa kerrottiin olevan viisi huonetta. sitten ilmoituksen tietoihin päivitettiin, että huoneita onkin vain kolme! Seiska tavoitti Aarnion talon myynnistä vastaavan rikosylitarkastaja Juha Henttalan kommentoimaan asiaa.

- Se on vähän siitä kiinni, että mikä määritellään huoneeksi. Kyseessä on avara tila, Henttala selittää.

Kaksio metsässä

Myyntikohteessa on yksi makuuhuone, olohuone ja avokeittiö. Lisäksi talosta löytyy kodinhoitohuone, joka ei kuvista päätellen sovellu asuinkäyttöön, sillä tilassa sijaitsevat talon ilmanvaihtolaite ja sähkökaappi. Talon yläkerta on rakentamaton, eikä sinne myöskään ole rakennuslupaa. Näin ollen kyseessä on kaksio. Kiinteistövälittäjän mukaan asunnonmyynti-ilmoitukseen tulisikin merkitä 2h+k+khh. Lisäksi asuinkerroksessa on wc ja kylpyhuone.

Putkiremontti tiedossa

Aikoinaan ökytaloksi tituleerattu Aarnion talo on kuntoraportin mukaan paljastumassa melko vaatimattomaksi asumukseksi. Taloon ei nimittäin tule edes juomakelpoista vettä. Vesi tulee omasta kaivosta, ja se soveltuu talousvedeksi, mutta ei juotavaksi. Lisäksi ongelmia on myös viemäreiden kanssa.

Routavaurioiden takia jätevesi ei kulje asianmukaisesti pöntöstä umpisäiliöön, vaan se padottuu putkistoon. Uudella ostajalla on siis edessä ainakin viemäriputkiston korjaaminen.

Lämpölaitteet sökönä

Asunnon lämmitys hoidetaan olohuoneessa olevalla takalla ja ilma-vesilämpöpumpulla. Takan tulipesäpohja on rikki. Myös lämmitysjärjestelmä kiinteistöllä ei toimi asianmukaisesti. Asunnon jättäminen tyhjilleen esimerkiksi lomamatkan takia on riski, sillä lämmitysjärjestelmät eivät pysy päällä. Kiinteistö sijaitsee Porvoossa metsän keskellä. Matkaa Porvoon keskustaan on noin 15 kilometriä.

Teksti:Mia Jussinniemi
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!