Uutiset

Timo Kojo avautuu urastaan suomalaisten sylkykuppina: Minulle on ilkuttu jo 35 vuotta!

17.09.2017 20:31

Musiikkipersoona Timo Kojo on ehtinyt tottua vuosien saatossa tekemisiensä vähättelyyn. Yleisön asenne häntä kohtaan muuttui vuoden 1982 Euroviisujen jälkeen. Sitä ennen pitkän linjan taiteilija oli tahkonnut kultalevyjä ja esiintynyt muun muassa Dave Lindholmin ja Rauli ”Badding” Somerjoen kanssa.

– Olen ollut Euroviisuista lähtien vanha kunnon Nolla-Kojo. Olen tottunut siihen ilkkumiseen ja kaikkeen tekemiseeni liittyvään vahingoniloon. Minun olisi pitänyt pyytää anteeksi Suomen kansalta, vaikka mehän voitimme sen. Meistä on kirjoitettu paljon enemmän kuin kenestäkään muusta Euroviisu-edustajasta, Kojo täräyttää.

Euroviisujen jälkeen suositun laulajan ura lähti jyrkkään laskuun. Kojon omien sanojen mukaan häntä alettiin heitellä keikoilla tölkeillä ennen kuin ura tyrehtyi lopulta kokonaan.

Lobbaan laulaen

Nykyään Kojo puuhailee suomalaisten innovaatioiden parissa. Hän vie suomalaisia keksintöjä maailmalle. Moni muistaa esimerkiksi hänen projektinsa kelluviin golfkenttiin liittyen.

– Meillä on monta keissiä menossa esimerkiksi Kiinassa isojen johtajien kanssa. Olen tehnyt suomalaisten propellipäiden puolesta paljon lobbaamista. Se on suoraan sanottuna huoran hommaa, mies muotoilee.

Pitkissä neuvotteluissa Kojo on päässyt hyödyntämään myös musiikkiuraansa. Hän on murtanut jään aasialaisten yritysjohtajien kanssa laulamalla.

– Karaoke on taikasana. Tulevaisuuden kauppamiehille vain vinkiksi, että hankkikaa käheä ääni ja opetelkaa Ray Charlesin biisit. Silloin alkavat ovet aueta.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!