fbq
Uutiset
06.01.2019 17:11
Teksti: Ahti Kettunen|Kuvat: Seiskan arkisto
Tiina Jylhä avautuu terveydestään.
Tiina Jylhän terveys romahti mystisesti: ”Paisuin kuin pullataikina ja ajauduin työkyvyttömäksi” – geenitutkimus paljasti syyn terveysongelmiin!
Uutiset
06.01.2019 17:11
Teksti: Ahti Kettunen|Kuvat: Seiskan arkisto

Kauneusyrittäjä Tiina Jylhä, 56, kertoo olleensa viime vuonna välillä niin huonossa kunnossa, että liikekumppanit alkoivat ihmetellä tilannetta.

– Päässäni suhisi, ja verenpaine oli tapissa. Samaan aikaan painoni nousi, vaikka kuinka panostin ruokavalioon ja liikkumiseen. En pystynyt kunnolla nukkumaan, ja saatoin kävellessäni unohtaa, minne olin menossa, Tiina muistelee.

Lue myös: Tiina Jylhä ja Tape Valkonen pakenivat vaikeuksia lemmenlomalle: ”Juhlimme synttäreitä sängyssä!”

Geenit paljastivat

Tiina kertoo ihmetelleensä, miten paino nousi, vaikka hän yritti syödä niin terveellisesti kuin mahdollista.

– Yleisestihän ajatellaan, että hiilihydraatteja vähentämällä ja salaatteja ja proteiinia lisäämällä painoa saisi alas. Minäkin jätin hiilarit ihan minimiin, mutta paisuin kuin pullataikina, Tiina oudoksuu.

– Eräs geenitutkimukseen erikoistunut lääkäri suositteli minua tutkimaan geeniperimäni. Tein laajan dna-tutkimuksen, josta selvisi käänteentekeviä asioita. Geenit ovat täysin yksilöllisiä, ja tutkimus muun muassa osoitti, että minun erityisesti kannattaa syödä hiilareita proteiinin sijaan.

Lue myös: Tiina Jylhä ja Tape Valkonen kommentoivat sitkeää syrjähyppyhuhua: ”Tosi outoja piirteitä siihen liittyi!”

Lisää elinvuosia

Tiina on kiitollinen tekemästään testistä.

– Todella harva tietää, kuinka paljon geeniperimällä on merkitystä. Jokainen pystyy hankkimaan lisää elinvuosia, kunhan tietää esimerkiksi millainen liikunta sopii juuri omille geeneille. Kohonneet riskit erilaisiin sairauksiin näkyvät testissä, ja elämäntavoilla voi etukäteen vaikuttaa niiden toteutumisuhkaan, hän selittää.

Tiina muutti testin perusteella ruokailu- ja elämäntapojaan.

– Ajauduin lopulta työkyvyttömäksi, mutta toivuin ja pääsin takaisin elämään kiinni muutamassa kuukaudessa.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »