Tiesitkö? Suomalainen tähtiartisti esiintynyt ikänsä keksityllä nimellä - tässä on totuus ja tarina taiteilijanimen takana!

Uutiset | 02.07.2017 12:03

Seiskan toimittaja ja kuvaaja saivat hiljattain aimo annoksen suomalaista kansallisromantiikkaa Markku Aron tanssilavakeikalla. Viiden tähden tanssikarkelot järjestettiin keskellä kauneinta kotimaista kesämaisemaa Asikkalassa Vesivehmaan legendaarisella Jenkkapirtillä.

TAUSTAA: Seiskan jättireportaasi Markku Aron lavakeikalta: tanssikansa nautti täysillä!

Kaikki eivät välttämättä muista, ettei Markku Aro ole legendaarisen iskelmätähden oikea nimi. Syntymänimeltään Markku Puputti tarvitsi aikoinaan raflaavamman taiteilijanimen, ja sellainen löytyi puhelinluettelosta.

– Pitää paikkansa, Markku nyökkää.

– Pääsin aikoinaan tapaamaan Toivo Kärkeä siinä toivossa, että pääsisin Musiikki Fazerille. Siihen aikaan levytyssopimus oli tärkeää, koska sen jälkeen ura olisi urjennut aivan eri tavalla.

Markku Aron tanssilavakeikka Vesivehmaan Jenkkapirtillä.

Tapaaminen meni nappiin.

– Laulelin siinä aikani, kunnes Topi tuumasi, että tehdään sopimus.

– Hän kuitenkin sanoi, että vaikka Puputti on hyvä karjalainen nimi, niin lyhyet nimet ovat sillä hetkellä muodissa. Kirkat, Dannyt ja tällaiset.

Niinpä Kärki antoi kunniatehtävän sanoittajavelho Tuula Valkamalle.

– Topi sanoi, että keksis Markulle nimi. Eikä mennyt kuin muutama minuutti, kunnes Tuula tuli sieltä puhelinluettelon kanssa ja sanoi, että Aro on tarpeeksi lyhyt nimi!

Ja mitäs kärki siihen?

– Hän sanoi, että no niin, nimesi on Markku Aro! Sopiiko? Ja tottahan se sopi, Markku muistelee nauraen.
 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Panu Salonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!