fbq
Uutiset
06.02.2019 12:09
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus
Teuvo Loman
Teuvo Loman käräjillä - tätä törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tarkoittaa Suomen laissa: tuomio jopa 10 vuotta!
Uutiset
06.02.2019 12:09
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus

Julkkisstylisti Teuvo Loman, 56, sai keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asiaa käsitellään parhaillaan käräjäoikeuden istunnossa.

Lue: Teuvo Lomania syytetään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - kuva käräjäoikeudesta! 

Suomen tämänhetkisen lain mukaan törkeänä lapsen seksuaalisen hyväksikäyttöä pidetään, mikäli rikoksessa toteutuu yksi tai useampi seuraavista tunnuspiirteistä. Oheisten tunnuspiirteiden lisäksi rikos on todettava kokonaisuutena arvostellen törkeäksi: 

1) Jos uhri on alle 16-vuotias tai rikos on lapsen kehitystason takia omiaan aiheuttamaan lapselle erityistä vahinkoa. Erityisen törkeänä rikosta pidetään, mikäli teko kohdistuu alle 10-vuotiaaseen.
TAI
2) Jos seksuaalinen hyväksikäyttö on tehty erityisen nöyryyttävällä tavalla tai jatkunut pitkään.
TAI
3) Jos rikos on omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle hänen tekijää kohtaan tuntemansa erityisen luottamuksen tai muuten tekijästä erityisen riippuvaisen asemansa vuoksi. Esimerkiksi jos tekijän on uhrin vanhempi.

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan Suomen lain mukaan vankeutta vähintään yksi ja enintään kymmenen vuotta. Teon yrityskin on rangaistava.

Lähde: Finlex

Artikkelia täsmennetty klo 12.22: Rikosperusteet täsmennetty tarkoittamaan tämänhetkistä lakia.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »