Tekeekö Kaapo Kakko suomalaista jääkiekkohistoriaa? NHL:n ykkösvaraukseksi väläytelty Nuorten Leijonien MM-kultasankari paljastaa menestysreseptinsä – ”Olen nähnyt tosi paljon vaivaa”

Uutiset | 20.01.2019 07:24

Loppiainen vuosimallia 2019 ei hevin unohdu. Tuolloin Nuoret Leijonat venyi varhain Suomen aikaa huikeaan saavutukseen voittamalla alle 20-vuotiaiden MM-kiekkokultaa Kanadan Vancouverissa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta koskaan, kun Suomi huuhtoi kultaa pohjoisamerikkalaisessa kapeassa kaukalossa.

Ensi kesänä samassa Vancouverin areenassa saatetaan hyvinkin tehdä lisää suomalaista jääkiekkohistoriaa. Nuorten kultafinaalin ratkaisseesta Kaapo Kakosta, 17, on lähellä tulla maamme ensimmäinen NHL:n ykkösvaraus.

Lue myös: Missä Nuoret Leijonat luurasivat? Maailmanmestarit saapuivat Helsinki-Vantaalle pitkän odotuksen jälkeen ja tunnelma tiivistyi - kuvat ja video!

MM-finaalin voittomaali USA:n verkkoon ei ainakaan huonontanut Kaapon mahdollisuuksia historialliseen temppuun. TPS:N megalupaus ei myöskään ujostele sanoa ääneen pelanneensa timanttista turnausta.

– Turnaus meni kyllä hyvin. Annoin mielestäni hyvät näytöt varaustilaisuuteen, Kaapo paaluttaa Seiskalle.

Iso ja taitava

Turun Palloseuran kirkkain jalokivi on harvinainen yhdistelmä taitoa, kokoa, peliälyä ja röyhkeää ratkaisukykyä. Ei ollut suinkaan sattumaa, että Kaapo parkkeerasi 187-senttisen ruhonsa jenkkien maalinkulmalle juuri silloin, kun kaiken ratkaissut finaalikiekko pomppi lapaan.

– Olihan se ratkaisumaali huikea juttu. Varmaan sellaisesta on joskus tullut unelmoitua pihapeleissä, Kaapo myhäilee.

Tämä kuva muistetaan pitkään. 17-vuotias on juuri viimeistellyt voittomaalin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen finaalissa.
Tämä kuva muistetaan pitkään. 17-vuotias on juuri viimeistellyt voittomaalin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen finaalissa.

 

Turkulainen hanavesi

Palloilullisesti lahjakkaasta Kaaposta olisi kuulemma hyvin voinut tulla myös ammattilaisjalkapalloilija.

– Olin siinäkin aika hyvä, hän sanoo suoraan, mutta vailla minkäänlaista ylpeyttä äänessään.

– Jääkiekko on silti aina ollut ykkösjuttu. Se oli ihan selvä homma.

Kaapolla on kaikki eväät jo lähitulevaisuuden supertähdeksi taalakaukaloissa. Se olisi myös luontevaa jatkumoa turkulaiselle juniorimyllylle, joka on jauhanut Mikko Rantasen, Rasmus Ristolaisen ja Arttu Lehkosen kaltaisia NHL-miljonäärejä.

Mitähän kummaa Turun hanavedessä mahtaa siis olla?

– Heh, en tiedä. Hyviä valmentajia siellä ainakin on, ja heillekin on syytä antaa kunniaa.

Nuorten Leijonien MM-kultasankarista Kaapo Kakosta,17, saattaa hyvinkin tulla ensimmäinen suomalainen NHL:n ykkösvaraus.
Nuorten Leijonien MM-kultasankarista Kaapo Kakosta,17, saattaa hyvinkin tulla ensimmäinen suomalainen NHL:n ykkösvaraus.

 

Valtava työmäärä

Todellisuudessa taustalla ei ole mitään hokkuspokkus-temppuja. Lahjakkuudella on toki osansa, mutta vielä suurempi merkitys on raa’alla työnteolla. Kaapo kertoo treenaavansa paljon omatoimisesti.

– Päivittäin Tepsin treenien jälkeen. Meillä on hyvin jääaikaa, joten ylimääräisille jäille tulee usein jäätyä.

Liigassa on nähty useita väläyksiä, jolloin vasta 17-vuotias poikanen on suorastaan dominoinut pelitapahtumia. On lähes pelottavaa ajatella, millaista jälkeä tämä kaveri saa aikaan varttuessaan miehen mittoihin.

– Olen nähnyt niin paljon vaivaa tämän kaiken eteen. Olen aina tykännyt pelata, ulkojäilläkin. Kyllä se varmaan sieltä kovan harjoittelun kautta tulee, hän itse näkee.
 

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Eetu Ampuja, Lehtikuva, All Over Press ja Suomen jääkiekkoliitto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!