Katso kuvat!
Teemu Selänne saattoi äitinsä hautaan.

Teemu Selänne saattoi Liisa-äitinsä haudan lepoon – liikuttava kuvakooste surullisesta päivästä!

08.07.2018 08:01

Kiekkolegenda Teemu Selänteen Liisa-äiti saatettiin haudan lepoon torstaina 28. kesäkuuta. Aurinkoisena, mutta surun täyttämän päivänä Teemun rakasta äitiä oli hyvästelemässä satapäinen surujoukko.

Aurinkoiseksi persoonaksi kuvailtu Liisa oli kuollessaan 81-vuotias, ja poismeno yllätti läheiset täysin. Häne menehtyi kesäkuun alussa leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin.

Liisa Selänteen siunaustilaisuus pidettiin Espoonlahden kirkossa.
Liisa Selänteen siunaustilaisuus pidettiin Espoonlahden kirkossa.

Lue myös: Murtunut Teemu Selänne kertoi riipaisevan tiedon Liisa-äidin kuolemasta – taustalla tavanomainen polvileikkaus

Tunnelmallinen tilaisuus

Kaunis ja tunnelmallinen siunaustilaisuus toimitettiin Espoonlahden kirkossa. Suruväen joukossa oli useita julkisuudesta tuttuja henkilöitä, kuten laulaja Arttu Wiskari. Hän esitti siunaustilaisuudessa Joel Hallikaisen koskettavan Äidille-kappaleen.

Kappelia somistivat kauniit kukka-asetelmat sekä lukuisat kynttilät. Ilmapiiri oli hyvin lämmin ja rakastava, vaikka suru ja ikävä olivat voimakkaasti läsnä.

Eetu ja Leevi kantoivat isoäitinsä arkkua isänsä Teemun rinnalla.
Eetu ja Leevi kantoivat isoäitinsä arkkua isänsä Teemun rinnalla.

Lue myös: Arttu Wiskarilta koskettava lauluesitys Teemu Selänteen Liisa-äidin hautajaisissa - siunaustilaisuus käynnissä

Teemu Selänne halasi kaikkia hautajaisiin saapuneita vieraita. Entinen jääkiekkoilija murtui kyyneliin, eikä peitellyt suruaan. Myös Teemun Eetu-pojan silmäkulmat kostuivat koskettavan tilaisuuden aikana useaan otteeseen.

Liisan arkkua kantoivat Eetun lisäksi veljet Eemil ja Leevi, poikien isä Teemu sekä Teemun veljet Paavo ja Panu.

Koko Selänteiden perhe oli silminnähden musertunut.
Koko Selänteiden perhe oli silminnähden musertunut.

Lue myös: Teemu Selänne ja pojat saattoivat Liisa Selänteen viimeiselle matkalle - koskettavat kuvat

Perheen kuopus, 10-vuotias Veera-tytär katseli sydäntäsärkevän murheellisena, kun suvun miehet kantoivat hänen isoäitinsä ruumisautoon viimeiselle matkalleen.

Rakkaan mummin poismeno oli kova paikka myös Teemun ja Sirpan nuorimmalle lapselle Veeralle.
Rakkaan mummin poismeno oli kova paikka myös Teemun ja Sirpan nuorimmalle lapselle Veeralle.

Aurinkoinen pukukoodi

Hautajaisissa kunnioitettiin edesmennyttä Liisaa aurinkoisella pukukoodilla. Hautajaisvieraat olivat pukeutuneet värikkäisiin vaatteisiin, eikä mustaa nähty vieraiden yllä juuri lainkaan. Naisväellä oli paljon kukkakoristeisia mekkoja ja värikkäitä asusteita.

Ruumisauto oli majesteettinen, Maserati Ghiblin pohjalle rakennettu Biemme Vekal.
Ruumisauto oli majesteettinen, Maserati Ghiblin pohjalle rakennettu Biemme Vekal.

Lue myös: Liisa Selänne saatetaan viimeiselle matkalleen todellisella luksuskyydillä - kuvat majesteettisesta Maseratista!

Kova ikävä

Teemu kertoi äitinsä poismenosta Instagramissa 6. kesäkuuta. Tuolloin hän kirjoitti kauniin ja riipivän tekstin.

– Kaksi viime päivää ovat olleet elämäni rankimpia, sanat eivät pysty kuvailemaan tätä surua. Rakkaimman menettäminen on rankkaa, mutta äidin menettäminen on rankempaa. Polvileikkauksen piti tuoda elämääsi iloa, mutta leikkauksen jälkeisenä päivänä esiintyneet komplikaatiot veivätkin ihanan äitini pois minun ja meidän luotamme.

– Olen ollut onnekkain poika ja mies, koska sinä olet ollut äitini. En ole koskaan tavannut yhtä ystävällistä, rakastavaa, aitoa, epäitsekästä ja positiivista ihmistä, Teemu kirjoitti julkaisunsa yhteyteen.

Teksti: Emmi Ikonen ja Juhamatti Nieminen
Kuvat: Timo Korhonen ja Panu Hörkkö

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!