fbq
Uutiset
14.08.2020 07:01
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus
Jope Ruonansuu
Tässä on Jope Ruonansuun viimeinen leposija: kukkameri täytti hautapaikan – katso kuva!
Uutiset
14.08.2020 07:01
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus

Koko kansan rakastama viihdetaiteilija Jorma ”Jope” Ruonansuu nukkui pois lauantaina 18. heinäkuuta. Hän oli kuollessaan 56-vuotias. Pitkään terveysongelmien kanssa paininut koomikko asui viimeiset vuotensa Heinolassa, mutta hautajaiset järjestettiin heinäkuun lopulla hänen synnyinpaikkakunnallaan Kemissä. 

Haudan lepoon

Seiskan tietojen mukaan siunaustilaisuus oli hyvin kaunis ja harras. Paikalla olivat vain Jopen lähimmät ihmiset, kuten hänen Mari-vaimonsa sekä taiteilijan kolme lasta. Hautajaiset haluttiin pitää perhepiirissä. Kemin kirkkoa ja järjestelyistä vastannutta hautaustoimistoa oli käsketty visusti vaikenemaan tilaisuuden yksityiskohdista.

Jopen hauta

Jopen hauta

Pitkä kamppailu

Jope sairastui jo 1990-luvulla vakavaan uupumukseen, jota alkoholi pahensi. Uupumuksen jälkeen iskivät haimatulehdus ja diabetes. Hänelle tehtiin rankka haimaleikkaus vuonna 1999. Vuonna 2018 Jope paljasti Seiskalle sairastuneensa vakavaan syöpään. Sairaus löydettiin tutun lääkärin patistettua pahasta väsymyksestä uupuneen koomikon tutkimuksiin.

- Tiesin jo, mistä kiikasti, ennen kuin sain diagnoosin. Olin varma syövästä. Pahanlaatuinen kasvain löytyi ruokatorvesta heti ensimmäisessä tähystyksessä, mikä selitti kaikki oireet. Syöpädiagnoosin jälkeen Jope pitkälle vetäytyi julkisuudesta. Hän vietti viimeiset vuotensa läheistensä ympäröimänä ja omistautui perheelleen. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »