fbqTässä on 26 kiloa laihtunut Aake Kalliala - katso kuva! | Seiska
Uutiset
11.03.2016 14:22
Teksti | Kuvat: Panu Hörkkö
Tässä on 26 kiloa laihtunut Aake Kalliala - katso kuva!
Tässä on 26 kiloa laihtunut Aake Kalliala - katso kuva!
Uutiset
11.03.2016 14:22
Teksti | Kuvat: Panu Hörkkö

Näyttelijä Aake Kalliala, 65, innostui viime toukokuussa laittamaan ruokavalionsa uusiksi. Seiskan innoittamana Aake lähti tapaamaan lääkäri Antti Heikkilää, joka laati kakkostyypin diabetesta sairastavalle konkarinäyttelijälle
vähähiilihydraattisen ruokavalion eli VHH:n. Aake painoi tuolloin 110 kiloa, väsymys vaivasi ja verenpaine heitteli. Hän söi verenpaine- ja diabeteslääkkeitä, minkä lisäksi erilaiset kivut aiheuttivat mielipahaa.

 

Tämä kuva on otettu Aakesta perjantaina 4.3.2016. Hän painaa nyt 85 kiloa.

 

Seiska tapasi Aaken Mikkelissä. Uuden kotinsa pihalta lumitöiden keskeltä yllätetty Aake näytti todella hyvinvoivalta.
– Terve mieheen! Aamulla vaaka näytti 84 kiloa, eli 26 kiloa on jo lähtenyt. Tämä on ollut helppoa kuin heinänteko, eikä ole ollut mitään vastoinkäymisiä yhdeksän kuukauden aikana, Aake kehaisi.

 

Tämä kuva on otettu Aakesta viime toukokuussa. Tilanne oli toivoton, sillä Aake painoi 110 kiloa ja vointi oli heikko. 

 

Vaatteet uusiksi


Aaken dieetin kantava ajatus on ollut turhista hiilihydraateista luopuminen.
– Jauhoja en enää pure, perkele. Silloin tällöin olen jälkiuunileipäpilpun syönyt, mutta muuten en syö viljoja. Pastat olen jättänyt kokonaan ja sirkkelimiehen yhden käden sormilla voi laskea ne kerrat, kun perunaa olen syönyt.
Energiatasot ovat myös nousseet.
– En ota enää päivätirsoja toisin kuin ennen. Nousen joka aamu seiskalta pystyyn, ja virtaa riittää. Päivät ovat kuule pirun pitkiä nykyään!
Dieetin ainoa haittapuoli on ollut se, että se on tullut tavallaan kalliiksi.
– Ihan jokaisen vaatteen, paitsi petivaatteet, olen joutunut ostamaan uudet, kun vanhat muuttuivat suorastaan valtaviksi!

 

Kalja ei maistu


Aake on myös päässyt eroon lähes kaikista lääkkeistään.
– Yhtä diabeteslääkettä otan vielä silloin tällöin. Sitä on määrätty kaksi tablettia aamuin illoin, mutta nyt otan yhden aamulla ja sitten taas unohdan sen päiväksi tai pariksi. Sokerit ovat olleet koko ajan alle kuuden.
Aake oli dieettiä aloittaessaan huolissaan siitä, miten pystyy olemaan ilman olutta.
– Jouluna päätin, että juon yhden kaljan. Otin kylmän ihanan kaljan joulupöytään, kaadoin huolellisesti lasiin ja ihailin vaahtoa ja ei saatana! Se jäi kuule juomatta – ei vaan enää maistu.

Aake muutti Mikkeliin noin kuukausi sitten. Helsingin-koti Käpylässä kävi kaupaksi alta aikayksikön.
– On tuntunut hienolta palata kotiin. Sisko asuu tässä paritalon toisessa huoneistossa, niin tässä nyt sitten vahditaan toisiamme, että kumpi kaatuu ensin lonkilleen tuossa pihalla, Aake nauraa.