fbq
Uutiset
10.10.2020 21:04
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Timo Korhonen
Nina Mikkonen
Tarttui luudan varteen! Nina Mikkonen teki uuden aluevaltauksen – ”Yhtäkkiä löysin itseni rakennusten keskeltä!”
Uutiset
10.10.2020 21:04
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Timo Korhonen

Niin kampaajamestarina, kunnanvaltuutettuna kuin kotiäitinä ahertanut Nina Mikkonen, 56, aloitti rakennussiivoustyöntekijänä kesän lopussa.

– Tällä hetkellä teen töitä rakennustyömailla. Siivoan miehistö- ja toimistotiloja, eli niitä parakkeja. Olen tehnyt myös esimiestason lopputarkastuksia luovutettaviin asuntoihin, Nina avaa.

Työ vaatii Ninalta huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Hän on oppinut paljon, koska työmailla eivät päde kotisiivouksen säännöt.

– On monenlaisia siivousvälineitä ja -vaiheita, jotka on hallittava. Ajattelin päätyväni kotisiivoojaksi, mutta yhtäkkiä löysinkin itseni rakennusten keskeltä!

Siivojaksi ryhtynyt Nina on tehnyt aivan uuden havainnon itsestään.  – Olen sosiaalinen, mutta nautin siitä, että saan tehdä töitä välillä yksinkin!
Siivojaksi ryhtynyt Nina on tehnyt aivan uuden havainnon itsestään.  – Olen sosiaalinen, mutta nautin siitä, että saan tehdä töitä välillä yksinkin!

Lue myös: Suurin pudottaja -voittaja Nina Mikkonen avautuu rahahuolistaan: ”Minun luullaan elävän sosiaalituilla!”

Tuskastui istuskeluun

Keväällä Nina teki töitä vaatealan yrityksessä mutta joutui välillä lomautetuksikin.

– Ystäväni vaateliikkeessä oli mukava työskennellä, mutta korona kuritti alaa kahta kovemmin. Kyllästyin istumiseen, kun odotin sitä, että ovi kävisi. Oli myös tunne kuin tekisin pahaa, koska palkka juoksi, mutta myynti tökki.

Nina teki jo lomautuksensa aikana siivouskeikkoja kavereilleen. – Tein ilmaiseksi kotisiivouksia, koska se oli palkitsevaa sekä minulle että heille.
Nina teki jo lomautuksensa aikana siivouskeikkoja kavereilleen. – Tein ilmaiseksi kotisiivouksia, koska se oli palkitsevaa sekä minulle että heille.

Lue myös: Nina Mikkoselta rohkea paljastus suhde-elämästään: "Elin 14 vuotta seksitöntä elämää - hän ei halunnut minua"

Haaveilee johtotehtävistä

Irtisanoutunut Nina päätyi siivoamaan uutta toimistotilaa Arsedel Oy:lle. Hän huomasi työn olevan todella mukavaa ja hellivän hänen psyykeään.

– Näin konkreettisesti, että sain jotain aikaan. Silloin oivalsin, että nyt haluan tehdä juuri tätä työtä. Koen siisteyden suorastaan terapeuttisena.

Nina sai työparikseen oppineen siivoojamestarin Hilkan, joka perehdytti hänet rakennussiivouksen saloihin. Nyt Nina pärjää jo pitkälti omillaan.

– Tavoitteeni on omaksua kaikki tarvittavat tiedot ja taidot, jotta voin vähitellen siirtyä esimiestehtäviin valvomaan.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »