Tapakouluttaja Kaarina Suonperä suomalaisista: Olemme hyvin minäkeskeisiä!

Tapakouluttaja Kaarina Suonperä suomalaisista: Olemme hyvin minäkeskeisiä!

27.05.2016 16:54

Tapakouluttaja Kaarina Suonperä osallistui torstaina (26.5.) perinteikkääseen Kummit Golf –tapahtumaan Vanajanlinnan Linna Golfissa. Vesisateeseen golfaamaan suunnanneen Kaarinan mukaan suomalaisten käytöksessä haiskahtaa ihmisten minäkeskeisyys.

-Esimerkiksi ovilla sen näkee. Tärkeintä on, että kunhan minä menen, eikä oteta huomioon ulostulijaa. Ensin päästetään ihmiset ulos ja sitten mennään itse sisään. Niin sen kuuluisi mennä. Minäkeskeisyys on ikävää, sillä sitä näkee niin monissa tilanteissa.

 

Laulaja Pepe Willberg ja Kaarina Suonperä olivat vetäisseet jalkaansa lähes identtiset housut.

 

Sinuttelu on surullista

Surullisena Kaarina pitää myös ihmisten sinuttelua.

-Muualla Euroopassa, paitsi Pohjoismaissa, ensitapaamisella teititellään. Me riisumme ihmisen heti heti ensitapaamisella sinuttelemalla ja kaikki eivät siitä pidä, Kaarina toteaa.

 

Houkutteli jääkiekkoilijat oopperaan

Oopperafaniksi tunnustautuva Kaarina on ottanut oppia omiin tapoihinsa Ranskasta.

-Siellä ihmisiä puhutellaan kohteliaasti. Teen paljon oopperamatkoja ympäri maailman ja ihanimmat paikat löytyvät Italiasta ja Ranskasta. 

Kaarina on saanut houkuteltua jopa MM-kultaa vuonna 1995 voittaneen Suomen jääkiekkomaajoukkueen korkeakulttuurin piiriin.

-Veimme silloin pojat oopperaan. Pelaajien reaktio oli vähän sellainen, että jaahas. Nyt jälkikäteen joku heistä kertoi minulle, että on sen kokemuksen jälkeen käynyt oopperassa useamminkin, Kaarina kertoo.

 

Kuvat: Mika Pollari

Teksti: Maija Knuuttila
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!