Uutiset
Katso videot!

Tältä siellä todella näyttää! Seiskan Eetu Ampuja esittelee Presidentinlinnan - eräs yksityiskohta sai kokeneen reportterin kulmakarvat kohoamaan: "Voiko olla...? Ei voi olla..."

04.12.2019 18:05

Presidentinlinnassa pistetään jälleen jalalla koreasti, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi perjantaina 6.12. itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa. Seiska seuraa juhlallisuuksia paikan päällä Linnan kiiltävillä parketeilla ja kattokruunujen loisteessa.

Vaikka hulppeat juhlallisuudet polkaistaan käyntiin vasta perjantaina, Seiskan reportteri Eetu Ampuja tarjoilee jo nyt kurkistuksen prameiden kulissien taakse. Artikkelin videolta selviää seikkaperäisesti reitti, jota pitkin valtaosa juhlavieraista kulkee Mariankadulta aina yläkerrassa odottavaan Valtiosaliin.

Juuri Valtiosali on paikka, jossa presidentti ja tämän puolisonsa kättelevät vajaat 1800 kutsuvierasta. Myöhemmin illalla samainen sali muuttuu tanssilattiaksi. Peilisalista löytyy puolestaan tarjoiluja, goottilaisesta salista boolia (!) ja Keltainen sali on perinteisesti veteraanien miehittämää juhla-aluetta.

Presidentinlinnan Valtiosali, jossa juhlavieraiden kättelyt tapahtuvat.
Presidentinlinnan Valtiosali, jossa juhlavieraiden kättelyt tapahtuvat.

Yllättävä yksityiskohta

Seiskan kaiken kattavalla esittelyvideolla kuljetaan myös legendaarisen ja tv-kuvista tutun Atriumin sekä ruokasalin läpi. Luomme nopean katsauksen myös Niinistön pääasialliseen työtilaan eli presidentin työhuoneeseen. Lisäksi lukijat ja katsovat pääsevät kunnolla kurkistamaan, millainen eteistila ja aulapalvelu Linnassa juhlavieraita odottaa.

Ja koska jokainen Linnan sopukka syynätään huolella, reportterimme esittelee myös, millaisissa saniteettitiloissa arvon juhlaväki pääsee itseään ehostamaan. Juuri toileteista löytyy ainoa yksittäinen seikka, joka saa pilke silmäkulmassa raportoivan reportterin kulmakarvat kohoilemaan: muutoin huippumodernissa käymälässä ei yllättäen ole automaattisia hanoja, vaan vettä saadakseen on itse väänneltävä hanat auki!

– Älkääkä vain rakkaat lukijat käsittäkö väärin, tämä ei ole mikään järkytys eikä tyrmäkkä palaute! Täysin viaton huomio vain, frakkia jo sovitteleva reportteri Ampuja rykäisee.

Katso artikkelin päävideolta, miltä Linnassa oikein näyttää!

Linnan kättelyjono kulkee toisen kerroksen Atriumista kohti Valtiosalia.
Linnan kättelyjono kulkee toisen kerroksen Atriumista kohti Valtiosalia.
Tältä näyttää tasavallan presidentin työhuone.
Tältä näyttää tasavallan presidentin työhuone.
Linna on täynnä entisten presidenttien muotokuvia, patsaita ja muita upeita yksityiskohtia.
Linna on täynnä entisten presidenttien muotokuvia, patsaita ja muita upeita yksityiskohtia.
Peilisalista ei loistoa ja kristallia puutu.
Linnan toisen kerroksen Peilisalista ei loistoa ja kristallia puutu.

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Kristian Wallin
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

BB-Valvomon Ero-extra: Talosta poistuneelle kohu-Sinille jääkylmää kyytiä – ”Miten noin korkeasti koulutettu voi munata näin pahasti?!”

Katso video!

Johanna Tukiaisen kihlaus oli mennä pahasti pieleen – ei ymmärtänyt Paul-rakastaan!

Salatut elämät -tähti Hanna Kinnunen luuli koekuvauskutsua pilapuheluksi – nolostui tajuttuaan tilanteen: ”Pyysin nöyrästi anteeksi!”

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!