Hyppää pääsisältöön
FETISSIMIES

Tällaiset tuomiot muut Sillanpään huumejutun syytetyt saivat: fetissimies jatkaa vapaalla toistaiseksi - sai 4 vuoden vankeustuomion!

Helsingin käräjäoikeus antoi tänään perjantaina (17.8) tuomiot kohulaulaja Jari Sillanpään huumejutussa, jossa oli syytettynä kaikkiaan 12 henkilöä. Sillanpää itse sai 10 kuukauden ehdollisen tuomion.

LUE LISÄÄ: JARI SILLANPÄÄLLE PITKÄ TUOMIO HUUMAUSAINERIKOKSISTA: JULKISUUS EI VAIKUTTANUT!

Tuomiot vaihtelivat sakkorangaistuksesta neljän vuoden vankeuteen. Kovimman tuomion sai jutun päätekijä, 50-vuotias fetissimieheksi kutsuttu Timo Rautiomäki. Hänet tuomittiin neljän vuoden vankeuteen.

Häntä ei kuitenkaan määrätty heti vangittavaksi. Oikeuden mukaan se olisi ollut kohtuutonta, koska hän joutuu valmistautumaan toiseen oikeudenkäyntiin. Hän siis odottaa vapaalla tuomionsa täytäntöönpanoa.

Siim selvisi sakoilla

Fetissimies-Rautiomäelle luettiin syytteet 19 eri rikoksesta, jotka kaikki olivat huumausainerikoksia tai törkeitä huumausainerikoksia. Yksi huumausainerikossyyte ja yksi syyte törkeästä huumausainerikoksesta kuitenkin hylättiin.

Lisäksi hän joutuu korvaamaan valtiolle 23 000 euroa rikoshyötynä. Rautiomäki oli huumeporukan keskeinen hahmo, eivätkä kaikki muut syytetyt edes tunteneet toisiaan. Heitä yhdisti se, että he kaikki ostivat huumeita Rautiomäeltä, joka salakuljetti niitä maahan Thaimaasta ja Hollannista.

Rautiomäki on epäiltynä myös osallistumisesta laajaan kansainväliseen lapsipornon välitysrinkiin. Asiakokonaisuus on yhä polisiin tutkinnassa.

Yksi tuomituista oli Sillanpään miesystävä Siim Bahmatsov, joka sai kaikkein pienimmän rangaistuksen. Hänet tuomittiin yhdestä huumausainerikoksesta 20 päiväsakkoon, joista hänen tuloillaan kertyy maksettavaa 120 euroa. Muut tuomitut selvisivät eri mittaisilla, mutta alle vuoden pituisilla ehdollisilla rangaistuksilla.

Tuomio ei ole lainvoimainen.


Teksti:
sami sinokki
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!