fbq
Uutiset
07.12.2020 10:44
Teksti: Antero Alhonen & Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto
Janita Lukkarinen
Janita Lukkarinen jätti perheenjäsenilleen riipaisevan jäähyväiskirjeen: ”Haluan, että painatte mieleen seuraavat sanani” - kuuntele koskettava kirje Jaana-äidin lukemana
Uutiset
07.12.2020 10:44
Teksti: Antero Alhonen & Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska uutisoi perjantaina, että Janita Lukkarinen menehtyi yli kaksi vuotta kestäneen syöpätaistelun päätteeksi. Hän oli kuollessaan 27-vuotias.

Lue lisää: Janita Lukkarinen on kuollut - katso koskettavan jäähyväisvideon toteutunut ennustus: ”Kuolen 27-vuotiaana”

Janitan äiti Jaana Lukkarinen kertoi Seiskalle viikonloppuna, että Janita kuoli Helsingissä Terhokodissa. Terhokoti on pieni, 17 -paikkainen saattohoitokoti.

- Janita halusi sinne itse. Menimme sinne pari viikkoa sitten lauantaina, Jaana-äiti kertoi Seiskalle.

Lue myös: Janita Lukkarisen äiti: Janita kuoli Terhokodissa

Ennen kuolemaansa Janita kirjoitti perheelleen koskettavan jäähyväiskirjeen, jossa hän omisti yhden kappaleen jokaiselle perheenjäsenelleen.

Alla olevalla videolla Janitan äiti Jaana Lukkarinen lukee ääneen Janitan kirjoittaman jäähyväiskirjeen. Kirje oli niin koskettava ja intiimi, ettei Janita kyennyt itse sitä ääneen lukemaan.

Näin Janita kirjoitti jäähyväiskirjeessään:

"Olen elänyt kanssanne ihanan elämän ja saanut teiltä niin paljon, mitä elämä vaan voi antaa. Elämäni tärkeimpiä hetkiä, mitkä tulen ikuisesti muistamaan, ovat nyt 10-, 15- ja 23-vuotiaiden sisarusteni syntymät. Haluan, että painatte mieleen seuraavat sanani.

Rakas nuorin sisarukseni: Älä ikinä luovu mielikuvituksestasi, vaan pysy aina omana vilpittömänä itsenäsi. Rakastan sinua ihan kauheasti ja lupaan kulkea rinnallasi aina. Jos en itse pysty kulkemaan, niin lähetän enkeleitä vierellesi.

Rakas keskimmäinen sisarukseni: Eteenpäin, sanoi mummo lumessa. Elämän realiteetit on hyväksyttävä, ja niiden läpi pääsee puskemalla. Toivon, että saat ihanan perheen ja hyvän koulutuksen. Ryhdistäydy opiskelujesi suhteen. Se, mitä nyt teet merkitsee tulevaisuudessa todella paljon. Rakastan sinua yli kaiken, olet spesiaali.

Rakas vanhin sisarukseni: Toivon, että löydät elämässäsi hyvän suunnan. Lupaan olla aina rinnallasi ja kulkea vierelläsi. Rakastan sinua kauheasti.

Äiti: Rakastan sinua yli kaiken, ja olen niin ylpeä sinusta. Olet kasvattanut meidät niin hienosti. Olen niin ylpeä, että olet löytänyt elämällesi suunnan, mutta niitä lasten leluja voisit vähän karsia.

Isä: Rakastan myös sinua yli kaiken. En olisi halunnut päästää irti, olen pahoillani, että kävi näin. Tiedät, että olen aina vierelläsi. Upota jäljet santaan, niin upotan toiset vierellesi, vaikka et minua näe.

Olen ylpeä, että vanhempani ostivat meille kodin. Minäkin olisin halunnut ostaa oman talon, mutta en sitä haavetta ole ehtinyt toteuttaa. Rakastan teitä nyt ja ikuisuudessa.

Janita

Katso koskettava Omin sanoin Janita -minidokumentti