Janita Lukkarinen

Syöpäsairas Janita Lukkarinen joutuu käräjille liikennerikoksesta epäiltynä - kiistää Seiskalle saaneensa syytteen!

21.04.2020 14:18

Syöpäsairas Janita Lukkarinen joutuu vastaamaan syytteeseen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Asia on vireillä Uudenmaan käräjäoikeudessa Hyvinkäällä. Juttua oli tarkoitus alkaa käsitellä 7.5., mutta koronatilanne todennäköisesti lykkää istuntoa hamaan tulevaisuuteen. Ei ole myöskään tiedossa, voiko Janita osallistua oikeudenkäyntiin terveydentilansa puitteissa.

 

Videokooste: Janitan vuodet julkisuudessa - näin hän on muuttunut! 

Mitä tapahtui?

Koska syytekirjelmä ei ole vielä tullut julki, ovat rangaistusvaatimus sekä tarkempi teonkuvaus ainoastaan asianosaisten tiedossa. Ei ole myöskään vielä tiedossa, milloin epäilty rikos on tapahtunut.

Janitan kanssa oikeuteen joutuu parikymppinen mieshenkilö, jonka epäillyt rikokset ovat selvästi vakavampia kuin Janitalla. Listalla ovat rattijuopumus sekä haitanteko virkamiehelle. Sekä Janitan että miehen syytteet käsitellään samassa oikeudenkäynnissä. Tästä voi päätellä, että Janita ja mies ovat epäillysti törttöilleet liikenteessä kaksin.

Janita sekä mieshenkilö ovat tunteneet toisensa pitkään. Seiska kysyi Janitalta kommenttia tulevaan oikeusjuttuun, mutta Janita kiisti koko asian.

Mitä seuraa?

Vakiintuneen käytännön mukaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ensikertalaiselle seuraa muutaman kuukauden ajokielto sekä kymmeniä (alle 50) päiväsakkoja. Tässä vaiheessa mahdollisia seurauksia on kuitenkin tarpeetonta arvella, sillä Janitan kohdalla tiedetään ainoastaan rikosnimike. On myös mahdollista, että syyte joko kaatuu oikeudessa tai oikeus katsoo rikoksen olleen törkeää tekomuotoa lievempi.

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Pauli Poutanen
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!