Ile

Syöpäpelko! Sairaalaan joutunut Ile Vainio odottaa tutkimuksia: ”Syöpää on suvussa”

26.02.2020 15:04

Viihteen monitoimimies ja mestarisanoittaja Ilkka ”Ile” Vainio on maannut Espoossa Jorvin sairaalassa maanantaista saakka. Vainio otettiin sairaalaan pikahälytyksellä, sillä verikokeet paljastivat hälyttävän alhaiset hemoglobiiniarvot. Ile kertoo Seiskalle sairaalasta voivansa olosuhteisiin nähden hyvin.

- Minulle on tehty veritankkausta oikein urakalla. Olen saanut jo neljä pussia verta, viihdeneuvos kertoo.

Ilen sairaalakurimus alkoi viime maanantaina 24.2. viattomasti Iso omenan kauppakeskuksessa Espoossa. Ile oli matkalla sovittamaan mittatilauksena tehtyä uutta pukuaan, kun hän päätti piipahtaa kauppakeskuksessa sijaitsevalla terveysasemalla verikokeissa.

- Minulla oli ollut vähän heikko olo, ja Elina-vaimoni oli patistanut minua mittaamaan veriarvoni. Suosittelen sitä muuten kaikille meille: käykää säännöllisesti tarkistamassa terveytenne!

Käsky sairaalaan

Ile ajo verikokeiden jälkeen Helsinkiin töihin, kunnes sai kiiresoiton sairaalasta.

- Minut käskettiin siltä seisomalta sairaalaan. Hemoglobiinini oli vain 60 g/l, kun sen miehellä keskimäärin pitäisi olla 130 g/l. Minut otettiin oitis osastolle ja veritankkaus alkoi!

Ile ounastelee pääsevänsä tänään keskiviikkona pois sairaalasta. Hän joutuu kuitenkin vielä ensi viikolla paksusuolen tähystykseen, jota hän kuvaa Seiskalle ilemäisesti runomitassa:

Tiistaina letku perän kautta työnnetään, toivon että puhtaat paperit myönnetään.Iloa ja valoa ja elämän paloa!

Ile myöntää, että syöpäpelko on olemassa ja todellinen. 

- Suvussamme on syöpää. Isoisäni menehtyi aivan liian nuorena paksusuolen syöpään, ja setäni on sairastanut sen myös.

Ile joutuu jättämään kuntonsa takia väliin torstain näytösottelun amerikkalaisten Harlem Globetrotters -koripalloilijoiden kanssa Helsingissä. Samoin Seiskan 28-vuotisjuhlat torstaina jäävät viihdeneuvokselta väliin.

sairaalassa

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!