fbq
Uutiset
06.08.2019 12:02
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Atte Kajova, Instagram
Janita Lukkarinen
Syöpää sairastava Janita Lukkarinen sai armotonta kritiikkiä - julkaisi totisen vastauksen: "Tulee vielä se hetki, kun mut laitetaan kuukaudeksi eristykseen ja olen pelkkä hengittävä ruumis"
Uutiset
06.08.2019 12:02
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Atte Kajova, Instagram

Kesäkuussa tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen kertoi Seiskalle, että hänen imusolmukesyöpänsä on uusiutunut. Sen myötä hän on joutunut taistelemaan elämästään. 

Janita kertoo nyt Instagram-tilillään, että hän joutui pitämään taukoa sosiaalisesta mediasta, sillä hän meni niin huonoon kuntoon viimeisimpien syöpähoitojensa jälkeen. Janita oli ollut niin huonossa kunnossa, ettei hän pystynyt edes vastaamaan puhelimeen. 

- Mä vain oksensin, itkin ja nukuin, Janita kirjoitti kuvansa yhteyteen.

Lue lisää: Syöpä uusiutui! Tosi-tv-kaunotar Janita Lukkarinen taistelee jälleen elämästään!

Janita oli ollut kemoterapiassa, joka oli erityisen rankka. Sen seurauksena hän menetti tunnon vasemman käden sormistaan - lopulta koko kädestä. Sama oli tapahtunut myös hänen oikealle kädelleen. 

Myös Jantian näkö ja kuulo ovat kärsineet hoidoista.

- Kaikki mun ympärillä ei ole vielä tottunut siihen, että mulle täytyy puhu VÄHÄN kovempaa ja mulle joutuu toistamaan pari kertaa, jotta hahmotan mistä on kyse, Janita kirjoitti. 

Lue myös: Vakavasti sairastunut tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen: Kantasolusiirto on viimeinen oljenkorteni!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oli pakollinen sometauko, menin niin huonoon kuntoon viime hoidosta, musta ei ollut päivittämään somea, eikä vastaamaan edes puhelimeen. Kaikki muu paitsi selviytyminen oli ylimääräistä..☠️🙏 Mä vain oksensin, itkin ja nukuin. . Tästä kemosta mulla meni ensin vasemman käden sormista tunto, sen jälkeen tunnottomuus jatkui ylemmäs kättä pitkin ja sama tapahtui oikealle kädelle eilen. Käsienpesu tuntuu todella oudolta ja ensin jouduin hierasemaan silmiä että mitä hittoa, väistääkö se vesi mun käsiä vai miksi tuntuu niin oudolta 🤪🙀 . Näkö kärsi sen verran paljon, että laseja on käytettävä 24/7, onneksi mulla oli lasit jo ennestään tai olisin sokea kuin myyrä nyt!! 🦡☠️ Sama tapahtui kuulolle, oon kuuro kuin 🦇, harmikseni en sentään kuulolaitetta omista, vielä 😃 kaikki mun ympärillä ei ole vielä tottunut siihen, että mulle täytyy puhu VÄHÄN kovempaa ja mulle joutuu toistamaan pari kertaa, jotta hahmotan mistä on kyse. . Oon alkanut saamaan vatsakramppeja, mitä oli vuosi sitten myös, vatsa kouristelee todella rajusti päivän mittaan ja joudun viihtymään sikiöasennossa. . Mutta valoisat puolet tässä on, että saan olla mun perheen kanssa ja he ovat mun tukena joka sekunti ✨💖✨ muuten olisin heittänyt jo toivon menemään moneen otteeseen, enkä todennäköisesti olisi enää jaksanut uskoa paremman päivän vielä koittavan. 🙏✨ . Nyt on ollut pari helpompaa päivää ja oon saanut vietyä koiria lenkille, sekä saanut itse kylpeä raittiissa ilmassa 🌬️🐶💖🙏 . Sorry bout I kept silence on SOME. I was literally able to throw up, cry and sleep. . From chemo i Lost touch from my left hand's fingers and later A Little bit of both hands. My sight got so bad that I'm Lucky to have glasses. My hearing got even worst and my family needs to almost jell At me so i can hear them. My stomach aches every day and the muscles are convulsing many times A Day. My joints are so dry that even getting up is hurting my legs sooo badly i could cry. . On the brightside ✨ I'm able to stay At home, it is so relief cos then I'm with my family and they are by my side every second. I have had couple easier days, I've got dogs out and got some fresh air! 🌬️🐶💖🙏 #angelonamission

A post shared by Janita Lukkarinen JLu (@juanitapupu) on

Tärkeää työtä

Muutama päivä myöhemmin Janita julkaisi Instagram-tilillään uuden kuvan, jonka yhteydessä hän kirjoitti kipakan viestin niille, jotka ovat arvosteleet hänen tapaansa tuoda sairauttaan esille. 

- Haluan tehdä syövästä kauniimman asian, haluan auttaa jokaista ihmistä näkemään ne kauniit asiat omassa elämässään, antaa vertaistukea ja rakastan tasavertaisesti jokaista mun tukijaenkeliä, Janita kirjoitti. 

- Mitä se on keneltäkään pois, jos minä, jonka elämä on hiuskarvan varassa joka päivä, haluan tehdä syövästä helpommin ymmärrettävän ja lähestyttävän sairauden?

Janitan mielestä hänen avoimuutensa tarjoaa tärkeää vertaistukea syövän tai muun vakavan sairauden kanssa kamppaileville ihmisille.

- Mä teen upeaa työtä, joka auttaa niin monia käsittelemään omia ongelmiaan ja sairauksiaan. Mä annan niin monelle toivoa ja saan päivittäin satoja kiitoksia siitä mitä teen, ja juuri ne kiitokset on mun palkka tästä, ne saa mut jatkamaan tätä hienoa työtä, jota teen.

- Tulee vielä se hetki, kun mut laitetaan kuukaudeksi eristykseen ja tulen olemaan pelkkä hengittävä ruumis sillä hetkellä, mun matka ei todellakaan ole helppo, ihminen joka ei ole tätä kokenut ei ole oikea ihminen arvostelemaan mua ja jokainen me olemme yksilöitä, Janita jatkoi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mun tapa käsitellä ja sairastaa mun syöpää on mun henkilökohtainen valinta, tämä on mun elämä ja tää on mulle juuri se oikea tapa. Ja haluan tehdä syövästä kauniimman asian, haluan auttaa jokaista ihmistä näkemään ne kauniit asiat omassa elämässään, antaa vertaistukea ja rakastan tasavertaisesti jokaista mun tukijaenkeliä 💖💋 Jos mulla ei ole oikeutta jakaa tietoa syövästä ja kemoterapian aiheuttamista oireista, mikä oikeus kellään on sitten jakaa mitään kuvia itsestään, koska miljardit muutkin jakavat tai eivät jaa, koska ovat erakoituneita? Pitäisikö teidänkin keskittyä auttamaan muita, eikä lyömään lyötyä? Entä jos joku jakaa päivittäin somessa kissansa ulkoiluttamisesta? Pitäisikö sekin kieltää, koska miljardi muutakin ihmistä ulkoiluttaa, eivätkä päivitä siitä? Mitä se on keneltäkään pois, jos minä, jonka elämä on hiuskarvan varassa joka päivä, haluan tehdä syövästä helpommin ymmärrettävän ja lähestyttävän sairauden? Mä teen upeaa työtä, joka auttaa niin monia käsittelemään omia ongelmiaan ja sairauksiaan. Mä annan niin monelle toivoa ja saan päivittäin satoja kiitoksia siitä mitä teen, ja juuri ne kiitokset on mun palkka tästä, ne saa mut jatkamaan tätä hienoa työtä, jota teen. Te rakkaat kuuliaiset ja ymmärtäväiset olette se syy, miksi jaksan kertoa kaiken mun syövästä ja mun henkilökohtaisesta matkasta. Kiitos teille, jotka aidosti välitätte, tunsimme tai emme, jokainen aito kommentti on mulle lahja teiltä 💋💖 Tulee vielä se hetki, kun mut laitetaan kuukaudeksi eristykseen ja tulen olemaan pelkkä hengittävä ruumis sillä hetkellä, mun matka ei todellakaan ole helppo, ihminen joka ei ole tätä kokenut ei ole oikea ihminen arvostelemaan mua ja jokainen me olemme yksilöitä. On olemassa myös synnynäisesti laiskoja ihmisiä ja sitten on me, joilla on pakko olla kokoajan joku projekti menossa ja mun täytyy focusoida mun ajatukset muualle, jotta jaksan tän kaiken, Aamen 🙏 Mä sairastan juuri oikealla tavalla itselleni ja olen kiitollinen, että saan tehdä tätä. Asia on niin, että mua ei välttämättä huomenna enää olekaan, mutta se mitä olen saanut teille jakaa on kultaakin kalliimpaa ja se on mun tehtävä täällä, mä synnyin sitä varten, että saan auttaa muita 💖🙏

A post shared by Janita Lukkarinen JLu (@juanitapupu) on

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »