fbq
Uutiset
13.03.2019 14:01
Teksti: Mariama BAH, Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus
suvi pitkänen
Suvi Pitkäsen kauneusfirma konkurssiin verorästien takia - rikosilmoitus tulilla kirjanpitoyrityksestä: "Olen antanut niin monta mahdollisuutta"
Uutiset
13.03.2019 14:01
Teksti: Mariama BAH, Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Suvi Pitkäsen vuonna 2014 perustama SB Beauty & Productions Oy on asetettu konkurssiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 11.3.2019. Oikeuden mukaan yrityksen verovelka oli alkujaan 25 685 euroa ja oikeuskäsittelyn aikana, maaliskuun toisella viikolla, 18 793 euroa.

Suvi vastusti konkurssiin asettamista, sillä hänen mukaansa yritys ei ollut maksukyvytön vaan lyhentänyt velkaansa säntillisesti. Koska velalle ei oltu asetettu vakuutta eikä verottaja saanut yritykseltä koko saatavaansa ennen kuin veroja erääntyi lisää, syntyi oikeuden mukaan peruste asettaa yritys konkurssiin.

Suvilla on mahdollisuus valittaa konkurssituomiosta hovioikeuteen. Yrityksen toiminta on kuitenkin jäissä ja konkurssipesälle määrätty pesänhoitaja alkaa työnsä, eli selvittää yritykseen jääneitä kassavaroja, saamisia ja omaisuutta - kuin myös yrityksen velkoja. 

"Haitallista maineelle"

Suvin mukaan SB Beauty & Productions Oy:n kirjanpitäjä oli tehnyt virheitä, joiden seurauksena vuoden 2016 arvonlisäverot lankesivat maksettavaksi kerralla. Kassasta ei löytynyt yllätyksenä tulleeseen maksumääräykseen varoja kerralla, joten summa päätyi ulosottoon. 

Suvi huomauttaa, että yritys ei ollut maksukyvytön, vaan velkoja oli lyhennetty säntillisesti yrityksen tuloilla. Tämän Suvi kertoi aikanaan oikeudelle ja saman hän kertoi tiistaina 12.3 puhelimitse Seiskalle. 

- Olen todella yllättynyt oikeuden päätöksestä. Aika kevyin perustein tuomittiin konkurssiin sellainen yritys, joka on lyhentänyt maksusuunnitelman mukaista summaa aina tuplaten, pystyy maksamaan työntekijöilleen palkkaa sekä tekee voittoa. Konkurssi ei ole vaikuttanut talouteeni, mutta onhan tämä todella haitallista maineelle ja rehellisesti minua v*****aa todella paljon. Se on vielä aika lievästi sanottu. 

Rikosilmoitus

Suvi kertoo Seiskalle yrittäneensä tavoitella käyttämänsä käyttämänsä kirjanpitoyrityksen johtoa useita kertoja. Hän on palkannut myös lakimiehen, joka ei hänkään ole saanut kirjanpitoyrityksen vastuuhenkilöitä kiinni.

- Olen lukuisia kertoja yrittänyt ehdottaa, että voisimme sopia asian asiallisesti keskenämme. On aivan älytöntä, etteivät he vastaa minun tai lakimieheni tavoittelupyyntöihin millään tavalla. Tähän asti ole pitänyt yrityksen nimen poissa julkisuudesta, mutta pian alan olla siinä pisteessä, etten suojele enää ketään. Viimeksi tänään olen yrittänyt olla yhteydessä yritykseen – tuloksetta. Pian minulla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin tehdä rikosilmoitus ja koittaa sitä kautta yritys maksamaan virheistään.

-Olen halunnut antaa yritykselle mahdollisuuden sovitella tätä asiaa nyt niin monta kertaa. Helpointa olisi, että he yksinkertaisesti vain maksaisivat summan pois, mutta ei. 

Lue myös: Huppista keikkaa! Suvi Pitkänen nuokkui ja pilkki baarissa: ”Ei vois vähempää kiinnostaa – kävelin ulos ihan omilla jaloilla”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kukaan ei sanonut että se olisi helppoa,kukaan ei myöskään kertonut miten mitätön pieni yrittäjä on. Pieni yrittäjä kun taistelee isoa yritystä ja vielä isompaa koneistoa vastaan,on voiton mahdollisuus pieni,mutta olemassa kun asia josta taistelee on sellainen mistä pitää taistella. Sellainen asia joka on todistettu vääräksi yrittäjää kohtaan mutta koitetaan lakaista maton alle vähin äänin toivoen ettei pieni yrittäjä jaksa taistella oikeutensa puolesta. Moni jättää taistelematta ihan jo siitä syystä että tie on pitkä, kallis ja henkisesti hyvin uuvuttava. Mä lähdin sille tielle, aion kulkea loppuun ja kun tämä piina on ohi, aion kertoa kaiken varoittavana esimerkkinä. Tämä tilanne on ollut päällä jo kaksi pitkää vuotta. Henkisesti tää juttu on hajottanut mut jo monesti mutta joka kerta olen hetken romahduksen jälkeen kerännyt sirpaleet kasaan ja päättynyt jatkaa vahvempana. Eilen kirjoitin mystoryyn asiasta ensimmäistä kertaa edes hieman jotain,muutamat läheiset tietää asian yksityiskohtineen. Haluan jakaa tän asian siinä kohtaa kun oikeus tekee päätöksensä mutta ahdistuksen määrä tän asian kanssa pakotti päästämään osan tästä ulos. Mun tietokoneen työpöydällä on luonnos tekstistä joka on loppuhuipennusta vailla. Joka päivä mä katon sitä tekstiä ja rukoilen oikeudenmukaista loppua. Ja odotan sitä että saan kertoa sen tarinan. Aurinkoista päivää kaikille ja erityisen ihanaa työpäivää ja tsemppiä kaikille pienille yrittäjille! Me ollaan tärkeitä vaikka aina ei saada sen mukaista kohtelua🖤

Henkilön Suvi Pitkänen (@suvipitkanen) jakama julkaisu

Suvi avautui yrittäjyyden vaikeudesta jo lokakuussa.

- Pieni yrittäjä kun taistelee isoa yritystä ja vielä isompaa koneistoa vastaan,on voiton mahdollisuus pieni,mutta olemassa kun asia josta taistelee on sellainen mistä pitää taistella. Sellainen asia joka on todistettu vääräksi yrittäjää kohtaan mutta koitetaan lakaista maton alle vähin äänin toivoen ettei pieni yrittäjä jaksa taistella oikeutensa puolesta. 
Moni jättää taistelematta ihan jo siitä syystä että tie on pitkä, kallis ja henkisesti hyvin uuvuttava. Mä lähdin sille tielle, aion kulkea loppuun ja kun tämä piina on ohi, aion kertoa kaiken varoittavana esimerkkinä.

Tämä tilanne on ollut päällä jo kaksi pitkää vuotta. Henkisesti tää juttu on hajottanut mut jo monesti mutta joka kerta olen hetken romahduksen jälkeen kerännyt sirpaleet kasaan ja päättynyt jatkaa vahvempana.