Uutiset

Suvi Pitkäsen imetyspäivityksestä syttyi sota - Katri Sorsa ja Marika Fingerroos haukkuvat toisiaan: En minäkään haluaisi nähdä Marikaa alasti!

19.10.2017 13:30

Kohukaunotar Suvi Pitkänen julkaisi Instagramissa imetystä koskevan päivityksen, joka kirvoitti äitien välille melkoisen sanasodan.

Imetys on nimittäin arka aihe, joka jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan.

- Aamukahvit meinasi tänään mennä väärään kurkkuun kun kuuntelin Huomenta Suomessa keskustelua imetyksestä. Imetys on todellakin hyvä asia ja on todella hienoa että ihmiset imettävät lapsiaan pitkään. Itse en ole yksi heistä mutta arvostan heitä ketkä tekevät niin. MUTTA. Kuinka pitkään imetys on ok? Ohjelman vieras oli sitä mieltä että vielä koulun ekaluokkalaista pitäisi imettää. Pakko kysyä, imettäisitkö itse, Suvi ihmettelee.

Suvilla on kaksi tytärtä: kahdeksankuukauden ikäinen Sofiel ja 4-vuotias Safina.

Julkkisäidit Katri Sorsa ja Marika Fingerroos kommentoivat kilvan Suvin päivitystä.

- Mä imetän vieläkin. Poika kohta neljä. Luonnollinen ikä lopettaa rintamaito on 2-7 ilman vieroitusta. Osa loppuu maidon loppumiseen tai äidin väsymykseen, Katri julisti.

Marika ei ole imettänyt poikiaan.

- Kyllä minua ainakin ihmetytti, jotta lentokoneessa lapsi kaivoi itse äidin tissin esiin ja alkoi imeä. (About 2,5~3vee) Jotenkin suoraan sanoen en olisi halunnut nähdä sitä juuri sillä hetkellä. Mielestäni imetys olisi hyvä alkaa lopetella kun hampaita alkaa tulla. Ihan kuin tuttikin jätetään pois/vähemmälle. Ja tuolla kommenteissa joku aiemmin sanoikin, ettei vapautuvien hormonien vaikutuksia tunneta...itse olen taannoin lukenut puolesta ja vastaan näitä kirjoituksia ja useimmat ulkomaan kieliset versiot ovat sitä mieltä ettei esim. Imetyksellä ole mitään tekemistä lapsen terveyden kanssa, koska korvikkeissa on varmasti kaikki mitä lapsi tarvitsee ja luontoäidin maidossa laatua ei voida mitata, Marika totesi.

- Tai voidaan, mutta harva sen on todennäköisesti mittauttanut. Ne jotka vaahtoaa imetyksen puolesta, niin itse en ole imettänyt ja kummallakaan pojalla ei ole allergioita tai korvatulehduksia tms. Ystäväni imetti lasta ja itse oli sitä mieltä, ettei maito sovi lapselle, mutta yllättäen neuvola painosti jatkamaan. Hän kuitenkin itse lopetti imettämisen ja niin loppui vauvan yö valvottamiset ja vatsavaivatkin. Joskus vaan kaikki ei sovi kaikille, povipommi jatkoi.

Katri tunnetaan imetyksen ja lapsentahtisen kasvatuksen puolestapuhujana.

- @marika_fingerroos Parasta on kun näkee onnellisen lapsen. En välitä onko ravinto lehmästä vai äidistä. Älä pelkää asioita, mitä et ymmärrä. En minäkään haluaisi nähdä Marikaa alasti jokaisessa lehdessä... mutta silti sitäkin sattuu. Käännän silloin pääni ja teen valinnan. En katso. Tee sinä samoin ja kunnioita muita, Katri sivaltaa.

LUE MYÖS: Marika Fingerroos poseeraa alasti Seiskan rohkeissa kuvauksissa: nakuna lauteilla, vonkalejahdissa vesillä – kuvat!

Marika suivaantuu kommentista sen verran, että iskee takaisin.

- @katrimarikahaapanen kysymys ei ole kunnioituksesta vaan asioista, joista osa vaahtoaa liikaa. Näissä on aina kaksi puolta. Tuo sinun kirjoituksesi kuvastaa epäkypsyyttä asioihin...itse olen aina ollut mm. Sama persoona, en vaihtele hipistä bailuprinsessaan, hän toteaa.

LUE MYÖS: Katri Sorsasta kuoriutui hippimutsi: Vältän peseytymistä ja tamponeja!

Naljailu ei jää tähän, ja muut äidit osallistuvat keskusteluun parhaansa mukaan. Kannattaa lukea postauksen koko kommenttiketju!

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!