Suvi Pitkänen taloudellisesta ahdingostaan: Olin raskaana, rahaton ja ulosotossa!

Uutiset | 16.03.2016 14:41

Dj Suvi Pitkänen kertoo avoimesti tuoreessa blogipostauksessaan taloudellisesta ahdingostaan. Suvi on tehnyt yrittäjänä töitä 10 vuotta, ja taipaleelle on mahtunut niin nousu- kuin laskukausiakin. Vuonna 2011 Suvi luopui osa-aikatöistä ja siirtyi täysipäiväiseksi yrittäjäksi.

Sitten tulin raskaaksi vuonna 2012. Syksyllä 2012 maha alkoi kasvaa. Dj – keikat loppui siihen. Samoin kuin myös tulot. Jälkikäteen sitä miettii, miksi en ottanut kunnon vakuutuksia jotka olisivat turvanneet minulle raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen jonkilaiset tulot. NIimpä. Tyhmä kun olin ja mietin ahneena että haluan säästää. Jep, olipa viisasta. Lokakuu 2012, tulot 0e. Siitä se sitten lähti. Elin suhteessa jossa toinen osapuoli ei tehnyt töitä, mahdollisuudet taloudelliseen selviämiseen oli aika tasan pyöreä nolla.

Suvilla on tällä hetkellä ulosotossa yli 27 000 euroa. Summa on kasvanut muutamassa vuodessa reilut 5 000 euroa. Ulosottokierteeseen suvi ajautui vuoden 2012 lopulla.

Maaliskuussa 2013, 1,5kk synnytyksestä palasin töihin sillä taloudellinen tilanne oli tehdä mut hulluksi. Tulot alkoivat taas vakiintua vuoden varrella ja velkojakin sai lyhenneltyä. Mutta se koron määrä joka juoksee ulosottovelassa on jäätävä. Mielenkiinto maksaa velkoja loppui lyhyeen. Saan maksella velkoja koko loppuelämäni ja velka senkun kasvaa. Mitä järkeä..

 

"Kyllähän sinne lipsui parkkisakko jos toinen"

Vuotta myöhemmin Suvi otti itseään hetkeksi niskasta kiinni, mutta hänen motivaationsa kuihtui nopeasti.

Vuonna 2014 kokeilin järeämpää summaa maksoin hetkellisesti 800 – 1500e kuukaudessa velkoja pois mutta loppua ei korkojen takia näkynyt, ja kyllähän sinne lipsui aina ajoittain parkkisakko jos toinen kun tiedostin ettei niitä luottotietoja ihan hetkessä tulla takaisin saamaan. TYHMÄÄ!!!!! Mutta näin ajattelin tuon velkataakan edessä. Mitä järkeä maksaa kuin maksuhäiriömerkintä jo kerran on olemassa? 

Samana vuonna Suvi osti The Look –kauneusklinikan liiketoiminnat Helsingissä ja Oulussa. Asiat lähtivät rullaamaan hyvin, mutta puolen vuoden jälkeen Suvi otti jälleen takapakkia.

 Niinhän sitä sanotaan usein että menee pari vuotta ennen kuin yritys alkaa varsinaisesti tuottaa. No jep kyllä tuli huomattua.

 

Summa jatkaa kasvuaan

Suvi on pahoissa talousvaikeuksissa, sillä helmikuussa tilanne oli se, että ulosotto karhusi häneltä yhteensä 24 365 euron saatavia. Vielä vajaa pari vuotta sitten summa oli 3 000 euroa pienempi.

 

 

Teksti:Mariama Bah
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!