Hel-Van

Suurharjoitus Helsinki-Vantaalla - oliko tässä ISIS-lasten konsulikyyti Syyriasta Suomeen? Huhut kiihtyivät merkillisen lentoperuutuksen myötä!

11.12.2019 13:06

(Kuvituskuva, All over press)

Huhut siitä, että viranomaiset olisivat tuomassa salaa Syyriasta, al-Holin leirin lapsia ja naisia Suomeen, kiihtyvät. Epäilysten mukaan suomalaistenkin ISIS-taistelijoiden vaimoja ja lapsia ollaan lennättämässä Suomeen keskiviikkona 11.12. 

Huhut saivat vahvistusta, kun Tulli ilmoitti tiistaina 10.12. Twitterissä, että viranomaiset harjoittelevat keskiviikkoaamuna klo 9 alkaen lentoasemalla biologista iskua varten.

Mysteerilento

Seiskan tekemän selvityksen mukaan Turkish Airlines -lentoyhtiön lento TK 1109 herättää nyt isoja kysymysmerkkejä. Kyseinen lento lentää reittilentoa Erbilin ja Istanbulin välillä, mutta yllättäen tämän aamun lento Istanbuliin on peruttu. Sen sijaan lennon TK 1109 oli määrä laskeutua Helsinki-Vantaan lentoasemalle tänään kello 10.20!

- Monitorilta näkyi, että lento TK 1109 piti laskeutua Helsinkiin klo 10.20. Siinä ei näkynyt mistä se oli tulossa, eikä myöskään porttia, Seiskan lähde kertoo. 

Täysin yllättäen, lento katosi lentoaseman henkilökunnan monitoreilta. Kyseinen lento ei koskaan saapunut määränpäähänsä Helsinkiin, vaan seurasi ilmoitus lennon perumisesta.

Lentohistoria: Turkish Airlines TK1109 (Flightradar.com

Flight radar

"Erikoista toimintaa"

Kyseinen lento ei ollut näkyvissä Finavian internetpalvelussa. Seiskan lähteen mukaan toiminta Helsinki-Vantaan lentokentällä on ollut muutenkin erikoista.

- Siviilipoliiseita ja rajavartiolaitoksen tyyppejä on liikkunut kentällä paljon. Paikalla oli muun muassa poliisin erikoisbussi. Nämä tyypit eivät ole täällä harjoittelemassa, vaan heillä on selvästi tehtävä käynnissä. Lentoaseman vip-tilat ovat olleet erityisen mielenkiinnon kohteena, Seiskalle kerrotaan tapahtumapaikalta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on nyt myrskyn silmässä. Oppositio on tehnyt välikysymyksen aiheesta ja ministeri Haaviston sanomisia tutkaillaan nyt tarkoin. Haavisto on luvannut tiedottaa asiasta klo 16 alkavassa tilaisuudessa. 

Pekka Haavisto
EDIT: Täsmennetty lennon perumista koskevaa tekstiä kello 13:17. 

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Panu Hörkkö
Kuvat: All over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!