Supersuosittu tubettaja Henry Harjusola vaihtoi nimensä ja aikoo korjata sukupuolensa: "Olen ollut hukassa itseni kanssa!"

Uutiset | 14.05.2019 16:33

Suosittu tubettaja Henry Harjusola julkaisi erittäin henkilökohtaisen videon, jossa hän kertoo sukupuoli-identiteetistään. Henry paljastaa aloittaneensa sukupuolenkorjausprosessin.

- Olin viimeisessä keskustelussa, jossa käytiin läpi psykologien, lääkäreiden ja hoitajien arvioinnit minusta. Siinä käytiin läpi, onko minulla esimerkiksi skitsofreniaa tai muuta. Kaikki mielensairaudet on suljettava pois, ennen kuin sukupuolenkorjausprosessia voi jatkaa. Lääkäreiden ja psykologien mukaan olen terve aikuinen ihminen, ja voin korjata sukupuoleni. Sen haluan tässä elämässäni tehdä, Henry kertoo videossaan.

Hän paljasti vaihtaneensa nimensä. Nyt hän on virallisesti Henny Elxia Wilhelmina Harjusola.

- En ole koskaan kokenut, että varsinaisesti tarvitsisin uuden nimen. Minun on kuitenkin myönnettävä, että halusin tarttua siihen mahdollisuuteen, koska se helpottaa elämääni huomattavasti.

Lue myös: Huhhuh, tässä on somehaasteen suurin muuttuja: Youtube-tähti Henry Harjusola muuttui teinipojasta ihailluksi kauneuskuningattareksi - katso!  

Hormonihoidot

Henny kertoo rehellisesti, että sukupuolenkorjausprosessin aloittaminen oli pitkän ajatustyön lopputulos.

- Olen ollut todella hukassa itseni kanssa aikaisemmin. Se, että olen päässyt tähän pisteeseen, on vienyt minulta paljona aikaa. Olen sanonut joissain videoissani, että olen todella hyvässä paikassa elämässäni. Nyt minua alkaa itkettää kaiken kukkuraksi.

Tubettaja aloitti hormonihoidot pari kuukautta sitten.

- Testosteronin blokkaaminen ja korvaaminen estrogeenillä auttaa minua monessa asiassa. Puntaroin sivuvaikutuksia pitkään, mutta tulin lopputulokseen, että hormonikorvaushoidossa on minulle enemmän mahdollisuuksia kuin miinuksia. En syö hormoneja suun kautta, vaan minulla on estrogeenilaastari. Se laitetaan alavatsaan, ja vaihdan sen kaksi kertaa viikossa. 

Katso Hennyn video alta:

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Petri Voutilainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!