Uutiset

Suosikkijuontaja Heidi Suomi kävi lähellä kuolemaa - kertoo järkyttävästä kokemuksesta Instagramissa: "Makasin sairaalavuoteella ja rukoilin..."

23.09.2020 18:38

Aitajuoksijana aikanaan mainetta niittänyt, sittemmin tv- ja radiotöihin siirtynyt Heidi Suomi, 45, kertoo Instagramissa käyneensä lähellä kuolemaa.

Lue myös: Juontaja Heidi Suomi ja yllätyskihlat: Rakastan nyt ja aina!

Heidi julkaisi keskiviikkona (23.9) julkaisun, jossa hän avaa viime aikojen tapahtumia. Tekstissä käy ilmi, että Heidin kivut olivat alkaneet padel-kentällä. Hän luuli kärsineensä pahoista kuukautiskivuista, mutta myöhemmin kivut pahenivat entisestään. 

Heidi kirjoittaa kipujen olleen niin pahat, ettei hän kyennyt edes istumaan. Hänet vietiin sairaalaan, jossa häneltä otettiin verikokeet. Tämän jälkeen hänet lähetettiin kotiin. Oireilu kuitenkin jatkui kotona, ja Heidi kertoo, että hänen kuume nousi lähemmäs 39 astetta. 

- Ehdin nukkua kotona vain hetken, kun heräsin horkkaan. Tärisin kauttaaltaan, kuumetta oli liki 39-astetta ja vatsa infernaalisessa kivussa. Takaisin ensiapuun, Heidi kirjoittaa Instagram-julkaisussaan. 

- Kuume jatkoi sairaalassa nousuaan, mutta se saatiin kuriin lääkkeillä. Sen sijaan vatsakipuihin lääkkeillä ei juurikaan ollut vaikutusta, mutta huoli hälveni, kun verikokeet tulivat jälleen puhtaina takaisin. Pääsin taas kotiin; kipulääkkeitä tosin määrättiin kukkurakaupalla.

Lue myös: Vuosia perheestä haaveillut Heidi Suomi: Minusta tuli kolmen lapsen äitipuoli!

Heidi kertoo, että vatsakivut pahenivat kotona, ja hän palasi sairaalaan. Heidin mukaan hänen veriarvot olivat lähteneet "rakettimaiseen nousuun". Lääkärit eivät olleet varmoja siitä, mistä oli kyse, ja hänet vietiin myös gynekologisiin tutkimuksiin. Heidi kertoo, että tutkimukset eivät antaneet lääkäreille mitään vastausta tässä vaiheessa.

- Makasin sairaalavuoteella ja rukoilin, vaikken kovin kummoinen uskis olekaan. Kaikki apu oli nyt tarpeen - minulle oli aivan sama, auttoiko minua jumala vai pihatonttu - kunhan jään henkiin ja selviän.

Heidi kertoo, että hänet leikattiin sairaalassa. 

Seuraava muistikuva minulla on se, että sairaalavuoteeni vieressä seisoo kolme hyvin vakavailmeistä lääkäriä. Kukaan ei tiedä, mikä minua vaivaa, mutta saadakseen sen selville, minulle pitäisi tehdä vatsan tähystys. Kaksi lääkäreistä epäröi, kolmas on hyvin päättäväinen ja sanoo painokkaasti, että se on tehtävä HETI. Tähystys luultavasti riittäisi, mutta jos jotain yllättävää ilmenisi, vatsa pitäisi avata laajemmin, Heidi kirjoittaa Instagramissa.

- Minut leikannut gastrokirurgi kertoi myöhemmin, että vatsa oli pitänyt avata, koska vatsakalvontulehdus oli levinnyt niin laajalle. Tilani oli ollut hengenvaarallinen. Vatsan huuhtelu oli kestänyt kaksi tuntia, Heidi kirjoittaa.

- Minä selvisin, ja nyt alkaa pitkäjänteinen palautuminen. Pitkäjänteisyys ei kuulu hyveisiini, mutta ehkä nyt on aika katsella asioita muutoinkin eri näkökulmasta.

Heidi kertoo julkaisun lopussa, että hän on päässyt kotiin. Hänen toipumisprosessi on lähtenyt käyntiin hyvin. 

Lue koko Heidin kirjoitus Instagramissa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kävin lähellä kuolemaa. Kerron seuraavassa elämääni horjuttaneesta viikosta. En ole antanut pyynnöistä huolimatta haastatteluita tämän prosessin aikana siitä yksinkertaisesta syystä, etten ole kyennyt, jaksanut, saati halunnut riskeerata toipumistani. Sekavin tuntein kuitenkin jään odottamaan, kuinka monta henkilöjuttua tämän kirjoituksen perusteella voi naamioida lehdistössä ”haastatteluksi” vain lainaamalla lupaa pyytämättä kuvat ja kopioimalla tekstin. En kirjoita tätä niille, joita ei kiinnosta, vaan nimenomaan niille lukuisille läheisille, perheelle, ystäville, työkavereille ja ehkä jopa eniten minun rakkaille kuuntelijoilleni, jotka ovat monin tavoin ilmaisseet huolensa voinnistani. Näin tavoitan heidät yhdellä kertaa kaikki. Mielestäni he kaikki ansaitsevat tietää, mitä tapahtui, missä mennään nyt, ja kuinka kiitollinen olen kaikista viesteistä, joita olen saanut. Nyt on minun vuoroni keventää läheisten huolitaakkaa ja kiittää elämästä. Kaikki alkoi sunnuntaiaamupäivällä padel-kentällä, jolloin huomasin, että alavatsani tuli hetki hetkeltä kipeämmäksi. Lopulta jouduin jättämään pelit kesken - mutisin pelikavereille jotain huonosta olosta, ja itse laitoin olon kuukautiskipujen piikkiin. Kotona nakkasin buranan kitusiin ja hetken päästä olotila kohenikin. Kävin vielä tulevan anopin luona sovittamassa mahdollista hääpukua, joimme iltapäiväteet ja lähdin hyvillä mielin kotiin. Ilta meni hieman kuukautiskipuja manaillen, mutta nukkumaan menin ilman kipulääkettä. Yöllä kahdelta kuitenkin heräsin siihen, että alavatsakipuni oli sietämätön. Mieheni lähti viemään minua ensiapuun, köpöttelin vastaanottoon kaksinkerroin, enkä voinut istua tai tuntea tärinää vatsanalueella. Minut vietiin lepäämään, mitattiin kuume (normaali) ja otettiin verikokeet, jotka myöhemmin osoittautuivat hyviksi - ei merkkejä tulehduksista. Hyvä! Sain lähteä kotiin jo parin tunnin kuluttua. Ehdin nukkua kotona vain hetken, kun heräsin horkkaan. Tärisin kauttaaltaan, kuumetta oli liki 39-astetta ja vatsa infernaalisessa kivussa. Takaisin ensiapuun. (IG:n tekstitila loppui tähän - jatkuu kommenteissa) #vatsakalvontulehdus #elämä #kuolema #kiitollisuus #onnellisuus #rakkaus

A post shared by Heidi Suomi (@heidisuomiofficial) on

Teksti:Monica Ollas
Kuvat:Seiskan toimitus, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!