fbq
Uutiset
27.04.2015 18:33
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan toimitus
Suomalaisyhtye heittää keikan Mount Everestillä: Tiedossa vaarallinen reissu!
Suomalaisyhtye heittää keikan Mount Everestillä: Tiedossa vaarallinen reissu!
Uutiset
27.04.2015 18:33
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan toimitus

Kitaristi Tuomas ”Gary” Keskisen luotsaaman Ancaran on tarkoitus esiintyä marraskuussa ensimmäisenä yhtyeenä maailmassa Mount Everestin perusleirissä yli viiden kilometrin korkeudessa. Bändin matkasta on tekeillä myös dokumenttielokuva Rockin’ High, jonka kuvaukset on jo aloitettu.

- Idea maailman korkeimpaan keikkaan lähti siitä, että meidän piti kiivetä alun perin Timo Kotipellon kanssa Mount Everestin huipulle. Meitä piti valmentaa suoritusta varten kaksi vuotta. Se kuulosti kuitenkin liian vaaralliselta. Olisimme käyneet kahdesta kolmeen vuorta huiputtamassa. Halusimme kuitenkin lähteä Ancara-yhtyeen laulajan kanssa muuten vaan vaellusretkellä. Sitä kautta syntyi idea keikan heittämiseen Mount Everestillä, Gary kertoo.

 

Kiipeäminen keikkapaikalle vie 2,5 viikkoa

Tuomaksen mukaan kipuaminen keikkapaikalle kestää kaksi ja puoli viikkoa. Reissuun lähtee noin 10 henkeä, mihin kuuluu bändin lisäksi esimerkiksi tuotantoyhtiön porukkaa.

- Soittokamaa raahataan 1 500 kiloa korkeuksiin muulien avulla. Meillä on matkassa onneksi myös palkattuja apukäsiä, jotka auttavat kamojen kantamisessa.

 

Opas menehtyi

Mount Everestin valloittaminen ei ainakaan toistaiseksi pelota Tuomasta ja yhtyeen muita jäseniä, vaikka keikkapaikka on tismalleen sama, missä maanjäristyksen aiheuttamassa lumivyöryssä kuoli 17 ihmisistä huhtikuussa. Lisäksi yhtyeen oppaaksi lupautunut kiipeilijä Samuli Mansikka menetti henkensä maaliskuussa, kun hän oli kipuamassa Himalajan Annapurna-vuorelle.

- Samuli oli ystäväni. Hän oli innoissaan keikkamatkasta. Tiedossa on vaarallinen reissu. Tiedämme, että mitä tahansa voi tapahtua.

Yli 5 kilometrin korkeudessa soitettava keikka striimataan yleisölle netin välityksellä.

Pääseekö Mount Everest -keikalla rikastumaan?

- Ei. Näyttää siltä, että maksetaan siitä, että päästään sinne soittamaan.

 

Varoja Nepalin uhreille

Yhtye kerää keikkamatkaa varten rahaa joukkorahoituskampanjalla. Alun alkaenkin Rockin’ High -projektin tarkoituksena on ollut myös kerätä varoja hyväntekeväisyyteen Nepaliin, ja ajankohtaisen maanjäristyskatastrofin myötä avustuskohde on itsestään selvä: Ancara lahjoittaa 10 % joukkorahoituskampanjalla keräämistään Rockin’ High -varoista Suomen Punaiselle Ristille Nepalin tuhoalueen jälleenrakennustyöhön. 

 

Kuva: Ville Juurikkala

 

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »