Uutiset

Suomalainen Tähtien sota -stara Joonas Suotamo Chewbacca-roolistaan: Olihan se aikamoinen yllätys, aiemmin olin näytellyt koulunäytelmissä!

26.12.2017 16:06

Vielä muutama vuosi sitten Joonas Suotamo, 31, oli ammattitasolla pelaava koripalloilija, joka ei uskaltanut kuin haaveilla näyttelemisestä.

Lue myös: Brittimedia hehkuttaa suomalaista Star Wars -tähteä punaisella matolla – vaimo esitteli suloista raskausvatsaansa!

Paljon on tapahtunut, ja nykyään hän esittää miljoonia tuottavassa Tähtien sota -saagassa yhtä pääosaa. 209-senttisen Joonaksen roolihahmo on Chewbacca-niminen gorillaa muistuttava hahmo.

Joonas siirtyi Chewbaccan päänäyttelijäksi Rian Johnsonin ohjaamassa Star Wars: The Last Jedi -elokuvassa.
Joonas siirtyi Chewbaccan päänäyttelijäksi Rian Johnsonin ohjaamassa Star Wars: The Last Jedi -elokuvassa.

Sattumien kauppa

Joonas valmistui yhdysvaltalaisesta Penn Staten yliopistosta elokuva-alan kandidaatiksi vuonna 2008. Hän oli pienestä pitäen haaveillut näyttelemisestä muttei uskonut tarpeeksi itseensä.

Joonaksen palattua Suomeen Koripalloliitolta tuli viesti, että ulkomaalainen näyttelijöitä etsivä ryhmä hakee pohjoismaalaista, sinisilmäistä ja pitkää miestä rooliin.

Joonas pelasi koripalloa vuoteen 2015 asti.
Joonas pelasi koripalloa vuoteen 2015 asti.

– Silloin päätin uskaltautua. Lähetin tiimille itsestäni videon, jossa esitän jäämiestä. Se meni nähtävästi hyvin, sillä ei kestänyt kuin kaksi viikkoa, kun olin tapaamassa elokuvan ohjaajaa Lontoossa.

Chewbaccan silloinen päänäyttelijä Peter Mayhew, 73, ei kyennyt näyttelemään enää kaikkia kohtauksia, joten Joonas pääsi sijaisnäyttelijän rooliin vuonna 2015 ilmestyneessä Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa.

Lue myös: Chewbaccasta tulee isä! Star Wars -elokuvien suomalaistähti Joonas Suotamo on hankkinut vauvalle jo oman Chewbacca-asun!

Nyt joulukuussa ilmestyneessä sekä ensi vuoden keväällä ilmestyvissä Tähtien sota -elokuvissa rooli on siirtynyt kokonaan Joonakselle. Hän ei kuitenkaan paljasta, miten seuraavissa elokuvissa käy.

– Olen aikaisemmin näytellyt ainoastaan koulunäytelmissä, joten olihan se aikamoinen yllätys, että debyyttini tapahtui näin suuressa tuotannossa, Joonas naurahtaa Seiskalle.

Lue lisää Joonaksesta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:All Over Press ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!