fbq
Uutiset
29.03.2017 16:00
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto
Spede Pasanen
Spede Pasasen ystävä raivostui paljastuskirjasta: Vedän Sairasta pataan!
Uutiset
29.03.2017 16:00
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto

Televisiovaikuttaja Jorma Sairasen tuore Daddy Cool – Kolme vuosikymmentä televisiomaailman huipulla -kirja herättää voimakkaita tuntemuksia.

Kirjassa Jorma kertoo yhteistyöstään edesmenneen Pertti ”Spede” Pasasen kanssa. Jorman mukaan Spede halusi nuoria naisia tuomaan säpinää tv-ohjelmien kulisseihin.

Alalla tiedettiin hänen vikittelevän nuoria naisia, jotka tulivat hänen ohjelmiensa avustajiksi ja elokuvien pikkuosiin. Näin touhua sen verran läheltä, että voin määritellä sen olleen todennäköisesti joistain naisista aika painostavaa, mutta ei ylitsepääsemättömän härskiä. Ainakin kahdessa tapauksessa Spede oli ollut kalsareissa ja puhunut levottomia, kun nainen oli tullut töihin. Monessa tapauksessa työt olivat loppuneet, kun Spede ei saanut vastakaikua flirttiin, kirjassa kerrotaan.

Henry Aflecht
Henry Aflecht oli Spede Pasasen pitkäaikainen ystävä ja työtoveri.

Speden läheinen ystävä ja työtoveri, tuottaja ja ohjaaja Henry Aflecht järkyttyi väitteistä.

− En tiedä ketään, joka olisi saanut potkuja. En myöskään nähnyt häntä ikinä kalsareissaan, ja minä olin paikalla aina vuodesta 1997 lähtien. Pertin naishistoriassa voi olla katkeria naisia, Henry kommentoi Seiskalle.

Aggressiivinen uhkailija?

Daddy Cool -kirjassa kerrotaan, että Spede tunnettiin aggressiivisesta puolestaan.

Jos hän ei pitänyt jostain ihmisestä tai asiasta, hän saattoi esittää avoimia, mutta juuri pikkuisen epäsuoria uhkauksia väkivallasta. ”Musta käsi kostaa, ellet lopeta”, saattoi olla uhkauksen muotoilu. Voi kuulostaa hauskalta, mutta ei lieväkään pahoinpitely hauskaa ole.

Henryn mukaan Spede ei ollut väkivaltainen.

− Jokainen ihminen hermostuu, jos toinen tulee liian lähelle. Ihmiset yrittivät väkisin Speden ystäviksi ja sillä tavoin hyötyä hänestä.

Jorma Sairanen
Jorma Sairasen uutuuskirja kuumentaa tunteita.

 

Kuolleen miehen maineen mustaamista

Henryn mukaan Jorman kirjan sisältö on saanut hänet raivostumaan.

− Ensimmäinen ajatukseni oli, että vedän Jormaa pataan. Kirjassa mustataan kuolleen miehen mainetta, ja se sai minut raivostumaan. Tosiasioita voi muistella, mutta tuollaisen p**kan kertominen on järkyttävää, Henry sanoi.

− Näin kaiken läheltä vuosikausia. En keksi äkkiseltään kohteliaampaa ja reilumpaa seitsemänkymppistä. Spede oli sellainen, että hän joko luotti sinuun tai ei. Hänellä ei ollut luottamuksen välimaastoa. Hän luotti siihen, ettei lähipiiri kertonut hänen asioitaan eteenpäin.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »