fbq
Uutiset
12.01.2021 11:44
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: All Over Press, Instagram
Marko Hietala
Sokki-ilmoitus: Marko Hietala jättää Nightwishin - vetäytyy samalla julkisuudesta! "Jos syytätte Tuomas Holopaista tästä.."
Uutiset
12.01.2021 11:44
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: All Over Press, Instagram

Nightwish-yhtyeestä tunnettu muusikko Marko Hietala, 54, ilmoitti hetki sitten jättävänsä yhtyeen. Hän aikoo samalla vetäytyä julkisuudesta. Nightwish julkaisi yllättävän tiedotteen sosiaalisessa mediassa.

Uran lopettamisen syyksi hän kertoo muun muassa kokevansa suurten suoratoistopalvelujen epäoikeudenmukaisuuden artisteja kohtaan. Hänen mielestään palvelut eivät maksa luoville muusikoille riittävästi heidän työstään. Epäoikeudenmukaisuuden lisäksi Marko kokee musiikkimaailmassa asioita tekopyhiksi. Yhdeksi esimerkiksi hän nostaa kiertuepromoottorit, jotka nappaavat prosenttiosuuden jopa yhtyeen fanituotteista ja maksavat osinkoja Lähi-Itään.

- Ilmeisesti jotkin teokratiat voivat ottaa rahaa musiikista, joka voi aiheuttaa kuuntelijalle vankilatuomion tai kuoleman, vaikuttamatta kuitenkaan tekopyhältä, Marko kertoi tiedotteessa.

Lue myös: Mitä erikoista on Tottumiskysymys-elokuvassa? Kuka näyttelijä on Nightwishin Tuomas Holopaisen täti? Testaa tietosi Jussi-gaalan ehdokkaista!

- Olen viime vuoden aikana joutunut kotonani pohtimaan paljon. Olen tullut siihen tulokseen, että nämä asiat ovat haihduttaneet haaveeni. Huomasin tarvitsevani eräänlaista vahvistumisen tunnetta urastani. Tarvitsen uusia syitä ja inspiraatiota, jotta voin kirjottaa, laulaa ja soittaa. Mainitsin myös kirjassani kärsiväni masennushäiriöistä, mikä voi olla hyvin vaarallinen minulle ja läheisilleni, jos jatkaisin. Jonkin aikaa ajatukseni ovat olleet hyvin synkkiä. Älkää huoliko, voin hyvin. Minulla on kaksi poikaa, vaimo, perheeni, ystäväni, koirani ja koen paljon rakkautta. En usko, että pysyn poissa musiikkimaailmasta ikuisesti, Marko kertoo.

Yhteisymmärryksessä

Muusikko haluaa tarkentaa, että hän kokee mielestään tehneensä tarpeeksi Nightwishin eteen, eikä eroamisen syy johdu bändin muista jäsenistä. Hän kiistää minkäänlaiset erimielisyydet bändin kosketinsoittajan ja Nightwishin perustajajäsenen Tuomas Holopaisen, 44, kanssa.

- Jos syytätte Tuomasta tästä, se on loukkaus häntä ja minua kohtaan. Tämä on todella surullinen asia myös meille. 

Marko on sopinut tekevänsä yhtyeen kanssa vielä muutamia asioita vuoden 2021 aikana. Muuten hän aikoo viettää hiljaiseloa kaiken suhteen.

Lue myös: Vau, mikä morsian! Kesällä avioitunut Nightwish-Marco ja Cami-vaimo juhlivat naimisiinmenoaan vasta nyt - katso kuvat hulppeista hääjuhlista Brasiliassa! 

- Minun täytyy tehdä jonkin verran itsetutkiskelua. Olen todella pahoillani tästä kaikesta, Marko kertoo.

Nightwish lisää tiedotteen lopuksi, että he aikovat toeuttaa viimeisimmän albuminsa kiertueen tuuraavan basistin kanssa. Yhtye tiedottaa uudesta kokoonpanosta myöhemmin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nightwish (@nightwish)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »