fbq
Uutiset
16.08.2019 12:19
Teksti: Mia Jussinniemi, Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus
SN
Sofia Belórf on yhä linnaleski: Niko Ranta-ahon tutkintavankeus jatkuu - lue lisää!
Uutiset
16.08.2019 12:19
Teksti: Mia Jussinniemi, Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Niko Ranta-ahon tutkintavankeus jatkuu. Asiasta päätti perjantaina 16.8 Helsingin poliisitalolla pidetty oikeuden istunto. 

Poliisi epäilee häntä törkeästä huumausainerikoksesta sekä törkeästä dopingrikoksesta. Niko ja puolisonsa Sofia Belórf pidätettiin ja vangittiin heinäkuussa. Sofia on sittemmin vapautunut, sillä häntä koskeva rikosepäily lieveni. Alkuun poliisi epäili Sofiaa törkeästä rahanpesusta, nyt kyse on vain tuottamuksellista rahanpesusta.

Nikon tutkintavankeus on kestänyt jo yli kuukauden. Tutkintavankeus jatkuu tästä edeskin, ja Niko siirretään muutamien viikkojen kuluttua normaaliin vankilaan odottamaan oikeudenkäynnin alkua. Poliisitalolla Seiskalle kerrottiin, että "oikeudenkäynti alkaa todennäköisesti helmikuussa"

Lue myös: Näin karussa tyrmässä Sofia Belórfin rakas Niko Ranta-aho viruu – paljon heikommat olot Sofiaan verrattuna: ”Ikävintä on, että…”

Eristetty

Niko ei ole saanut tavata Sofiaa pidätyksen jälkeen ja hänen yhteydenpitonsa ulkomaailmaan on muutenkin ollut erittäin rajoiettua. 

Kuulusteluissa hän on kieltänyt rikosepäilyt, mutta lehtitietojen mukaan "vastaillut hänelle esitettyihin kysymyksiin".

Kesän puheenaihe

Suurta julkisuutta osakseen saaneessa rikosjutussa on lukuisia epäiltyjä. Yksi heistä on MC-jengi Hells Angelsin suomalainen johtohahmo. Poliisi ei ole kertonut tutkinnasta paljoakaan, mutta epäilyt koskevat ainakin kokaiinikauppaa. 

Jutun kokoluokasta kielii myös Niko Ranta-ahoa koskeva vakuustakavarikko. Hänen omaisuuttaan on valtion hallussa tällä hetkellä noin neljän miljoonan euron arvosta, joten epäillyn rikoshyödyn määrä on poikkeuksellisen suuri. 

Niko Ranta-ahon kohdalla tuomio törkeästä huumausainerikoksesta tietäisi linnaa. Sofian kohdalla tilanne on toinen. Jos hänet tuomitaan aikanaan tuottamuksellisesta rahanpesurikoksesta, kyse tulee olemaan ehdollisesta vankeustuomiosta.

Puolustusasianajajan mukaan kokonaisuuteen liittyy lukuisia henkilöitä, ja oikeudenkäynti saattaa venyä jopa kahden kuukauden mittaiseksi. 

Päivitetty juttua klo 15:18. 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »