fbq
Uutiset
10.02.2020 11:52
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen
Sofia Belorf
Sofia Belórf oikeudessa - kiistää kaikki syytteet rahanpesusta ja huumeista: yritti ottaa huumeita pois Niko-rakkaaltaan
Uutiset
10.02.2020 11:52
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Timo Korhonen

Katiska-jutuksi nimetyn kokonaisuuden käsittely jatkui Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Fitness-kaunotar Sofia Belórfia syytetään kahdesta rahanpesurikoksesta ja yhdestä huumausainerikoksesta. Ensimmäinen rahanpesurikossyyte liittyy 8 000-10 000 euroon, jotka Sofia on syyttäjän mukaan piilottanut matkalaukkuun ja vienyt Espanjaan.

Toinen rahanpesurikossyyte liittyy Rolex-kellon, jonka Sofia oli saanut lahjaksi avopuolisoltaan Niko Ranta-aholta. Poliisi takavarikoi kellon, jonka arvo on käräjäoikeuden mukaan 12 700 euroa.

Katiska-jutun syytteiden yksityiskohdat alkavat paljastua: Huumelääkkeitä jemmailtiin proteiinipurkkeihin, muovikassillinen rahaa siirtyi ratsastustallin kautta Niko Ranta-aholle

Sofian asianajajan Paul Perovuon mukaan Sofia ei ole kuljettanut rahoja. Ne ovat olleet matkalaukussa, joka on ollut Nikon. Perovuon mukaan Sofia ei ole tiennyt rahojen olemassaolosta.

Perovuon mukaan Sofia sai Rolex-kellon lahjaksi jouluaattona 2018, ja hän kiisti Sofian syytteet rahanpesusta. Perovuon mukaan Sofia ei tiennyt, mistä kellon hankintaan käytetyt rahat oli saatu.

Poliisi seurasi salaa Sofia Belórfin ja Niko-rakkaan Ruisrock-viikonloppua - radikaalit keinot paljastuivat!

Sofian huumausainerikos liittyy Ruisrock-viikonloppuun. Syyttäjän mukaan Sofia otti haltuunsa Nikon kokaiinia ja antoi huumepussin jollekin toiselle henkilölle. Lisäksi Sofian kerrotaan kuljettaneen joitain kokaiinipusseja festivaalialueelle.

Perovuon mukaan Sofia on asunut festivaaliviikonlopun ajaksi vuokratussa asunnossa, johon on tuotu kokaiinia. Sofian kerrotaan olleen tietämätön asiasta. Perovuon mukaan Sofia on käsitellyt pientä määrää kokaiinia, mutta hän ei tehnyt sitä käyttömielessä vaan otti huumeet pois Nikolta estääkseen tätä käyttämästä ainetta. Sofian kerrotaan palauttaneen kokaiinin sen entiselle omistajalle, eikä hän käsitellyt muita huumeita.

Lisäksi Sofia kiistää kaikki syytökset siitä, että hän olisi vienyt huumausaineita festivaalialueelle.