Sofi Oksanen avoimena: Biseksuaalisuuteni on poliittinen kannanotto – ”Onneksi nykyään seksuaalisesta suuntautumisesta puhutaan monimuotoisesti”

Uutiset | 08.03.2019 09:27

It-alalla työskentelevän Juha-miehensä kanssa vuonna 2011 avioitunut kirjailija Sofi Oksanen, 42, on kertonut avoimesti olevansa biseksuaali.

– Se on ollut minulle poliittinen kannanotto, hän toteaa.

– Nykyisin onneksi puhutaan seksuaalisesta suuntautumisesta monimuotoisesti, mutta ihminen lokeroidaan helposti. On virkistävää, että on herätty huomaamaan, että on transihmisiä ja muunsukupuolisia.

– Tuntui itsestäänselvyydeltä kirjoittaa Baby Jane -romaaniin naispari, koska sellaisia tarinoita on hyvin vähän. Olin kirjoittanut aiemmin romaanin, jossa pariskunnan toisen osapuolen sukupuoli oli lukijan päätettävissä, mutta minua jäi silloin harmittamaan, ettei kukaan huomannut sitä.

Sofi avioitui it-alalla työskentelevän Juha-rakkaansa kanssa Karunan vanhassa kirkossa Helsingin Seurasaaressa elokuussa 2011.
Sofi avioitui it-alalla työskentelevän Juha-rakkaansa kanssa Karunan vanhassa kirkossa Helsingin Seurasaaressa elokuussa 2011.

 

Lue myös: Kirjailija Sofi Oksanen kuherteli metrossa – kuva!

Aikaa ystäville

Monet kirjailijat ovat puhuneet avoimesti kärsivänsä masennuskausista kirjoitusprosessin aikana ja sen jälkeen. Sofille syvissä vesissä uiminen on vierasta.

– Kirjoittaminen on näyttelemistä paperilla. Tilanne saattaa tuntua kummalliselta, kun on saanut kirjan valmiiksi. Siinä vaiheessa minulla on usein jo seuraava projekti työn alla: tarkistan muun muassa käännöksiä. Lisäksi silloin on kiva nähdä ystäviä.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Atte Kajova ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!