Flow Festival

Skandaali Flow-festivaalilla – järjestyksenvalvojien väkivaltaisesta toiminnasta kansainvälinen selkkaus!

Uutiset | 14.08.2017 13:55

Viikonloppuna Helsingissä vietetyillä Flow-festivaalilla esiintynyt kanadalainen Marie Davidson järkyttyi tapahtuman järjestyksenvalvojien toiminnasta.

Marie kirjoitti Facebook-sivustolleen pitkän kirjoituksen festivaalialueella lauantaina (12.8.) sattuneesta tilanteesta, jossa järjestyksenvalvojat pitivät aikaisemmin illalla esiintynyttä venäläisartistia Inga Maueria maassa.

− Inga kertoi järjestyksenvalvojien raahanneen hänet väkivalloin ulos festivaalialueelta, koska hän ei ollut suostunut lähtemään heti käskystä. Yritin kertoa järjestyksenvalvojille, että tunsin naisen ja halusin rauhoitella häntä, koska Inga oli todella hämmentynyt ja peloissaan. Sen seurauksena meidät molemmat siirrettiin sivuun muusta yleisöstä. Yritin koskettaa ystävääni, mutta järjestyksenvalvojat estivät sen. Kerroin järjestyksenvalvojamiehille meidän molempien olevan artisteja ja selvin päin (emme olleet huumeiden vaikutuksen alaisina, olimme ainoastaan jakaneet viinipullon illan aikana), Marie kirjoitti.

Järjestyksenvalvojat nauroivat

Artisti pyysi järjestyksenvalvojia päästämään heidät menemään, jotta Marie voisi lähteä Ingan kanssa hotelliin.

− He eivät vastanneet mitään. Poliisit saapuivat paikalle ja ottivat ystäväni mukaan viedäkseen hänet putkaan. Anelin heitä päästämään meidät menemään, koska Inga itki ja oli peloissaan. Hänen polvestaan vuoti verta. Kaksi järjestyksenvalvojaa ottivat minusta kiinni ja heittivät festivaalialueen ulkopuolelle kadulle. Kerroin heille, että minun on oltava yhteydessä johonkin, koska puhelimeni internet-yhteys ei toiminut. Minulla ei ollut autokuskia tai taksia, joka veisi ihmisiä mihinkään siihen aikaan. Järjestyksenvalvojat vain nauroivat ja käskivät minun selvitä itse. Sen jälkeen he sulkivat festivaalialueen portin ja jättivät minut tuntemattomaan paikkaan ilman mahdollisuutta avunpyyntöön.

Ystävä joutui putkaan

Marie turvautui festivaalialueen ulkopuolella olleisiin ihmisiin saadakseen kyydin hotellilleen.

− Tuntia myöhemmin pääsin hotellihuoneeseen, ja sain tietää, että ystäväni joutui viettämään yönsä putkassa. Hän on nyt luonani turvassa, mutta haluan järjestyksenvalvojien tietävän, että esiinnyn heille tänään. Odotan heitä. Toivottavasti he saapuvat paikalle. Minulla on mikrofoni ja paljon sanottavaa, Marie lopetti kirjoituksensa viitaten eiliseen (13.8.) keikkaansa.

Marien päivitys on herättänyt jo kansainvälistä huomiota. Eri maista kotoisin olevat ihmiset ovat reagoineet siihen jo lähes 1 000 kertaa ja kommentit ovat olleet pöyristyneitä.

Kehottaa ottamaan esimerkkiä

Myöhemmin Marie kuitenkin postasi toisen viestin, jossa hän alleviivasi, ettei hänellä ole mitään Flow-festivaaleja vastaan, mutta että hän halusi tuoda järkyttävän tapahtuman yleiseen tietoisuuteen.

- Toivon, että ihmiset oppivat tämän myötä reagoimaan, kun he todistavat poliisin tai turvallisuushenkilökunnan väkivaltaa, hän kuitenkin kuittaa.

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!