Sini Ariell kasvattaa kaksikielistä lasta Australiassa: Puhun Pennylle suomea!

Uutiset | 25.08.2020 08:02

Australiassa asuvan Sini Ariellin, 38, kevät ja kesä ovat olleet täynnä vastoinkäymisiä. Koko perheen eli aviomies Stuart Bondsin, 33 ja Penny-tyttären, 3, elämää on sotkenut tietysti sekä Ausseissa että Suomen-töissä kuviot uusiksi pistänyt koronapandemia. 

Sini Ariell

Jumissa Australiassa

Sinin oli tarkoitus viettää perheineen elokuu Suomessa. Lentoliputkin oli hankittu jo keväällä.

– Australia laittoi rajat kiinni, eikä maasta pääse ulos ilman kirjallista hakemusta ja lupaa. Laitoin matkahakemuksen vireille, mutta paluupostissa tuli kielteinen päätös. 

Perhe sai pitkän jahkaamisen jälkeen luvan yhdelle tietylle lennolle, mutta lupalapun tullessa lento oli lähtenyt. 

– Lain mukaan olisin joutunut tekemään uuden hakemuksen ja toimittamaan uudet asiakirjat, mutta en halunnut pettyä asiassa uudestaan. 

Nyt arki Australiassa rullaa taas omalla painollaan. Sinillä on tatuointiasiakkaita jonoksi asti, ja mallihommiakin riittää mukavasti. Silti koti-ikävä ei vielä ole helpottanut. 

– Se vaivaa pahasti silloin tällöin. En ole nähnyt äitiäni enkä siskoani yli vuoteen. Onneksi Penny pitää mieleni virkeänä ja toivo toisesta lapsesta elää yhä, keskenmenon talvella kokenut Sini sanoo. 

Sini kertoo, että avioliitto Stuartin kanssa voi hyvin ja vaikeudet on selätetty. 

– Kammoraivarini ovat jääneet historiaan. Olen niin sanotusti oppinut olemaan, Sini nauraa.

Puhun Pennylle suomea

Kolmivuotias Penny-tytär on rauhoittanut temperamenttisen Sinin täysin. 

– Penny on itse ihanuus. Rauhallinen, iloinen ja rakastava tyttö. Kaksikielisyys on lapselle rikkaus. Puhun itse hänelle pelkkää suomea. Penny vastailee suomeksi tai englanniksi. 

Sini

Kun äidillä on työpäiviä, Penny on hoidossa naapurissa asuvan seniori-ikäisen naisen farmilla. Pientä vaihtelua arkeen tuo myös alueella asuvien suomalaisäitien viikkotapaaminen. 

– Kokoonnumme perjantaisin lastemme kanssa opiskeleman suomea ja leikkimään yhdessä. 

SIni Ariell

Viitisen vuotta Australiassa asunut Sini ei usko enää muuttavansa takaisin Suomeen. 

– Stuart haluaisi tulla Suomeen pidemmäksi aikaa, koska hän viihtyy siellä. Katsotaan rauhassa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tällä hetkellä pitkä reissu ei ole ajankohtaista.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Sini Ariell, Demi O'Hara
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!