Sikke Sumari

Sikke Sumari ei usko sanaakaan Hans Välimäen väitteistä – vierittää valtavat paineet Michelin-kokin niskaan: ”Tähän on satsattu miljoonia ja häneen on luotettu”

Uutiset | 17.11.2017 19:45

Legendaarisen ravintola Palace avaa pian uudelleen ovensa suurelle yleisölle. Helsingin Eteläranta kympin 10. kerroksessa vietettiin jo eilen torstaina (16.11.) kutsuvieras-avajaisia, ja meno oli sen mukainen.

Viimeisen päälle tyylikäs ja isolla rahalla remontoitu ravintola suorastaan vilisi silmäätekeviä. Luonnollisesti myös maistiaisia tulevasta oli tarjolla, ja näyttävät annokset katosivat vähemmän yllättäen kuin hujauksessa kutsuvieraiden kitusiin.

– Palacen paluu merkitsee tradition kunnioittamista. Onneksi tästä ei tehty liiketiloja tai mitään muutakaan vastaavaa, keittokirjailija Sikke Sumari huokaisi Seiskalle.

Uuden Palacen keittiömestareiksi on palkattu kovimmat mahdolliset nimet: kahden Michelin-tähden Hans Välimäki sekä Suomen Bocuse d'Or -edustaja ja vuoden kotimaiseksi kokiksi arvostettu Eero Vottonen.

– Odotukset ovat niin korkealla kuin ne voivat olla, Sumari pamautti.

– Välimäki saa varmasti erittää niskahikeä porukkansa kanssa, jotta he pystyvät vastaamaan huutoon. Mutta uskon kyllä, että he pystyvät.

Sikke Sumari

Teräshermoinen Hans sanoi Seiskalle ilmeenkään värähtämättä, ettei hän tunne lainkaan paineita.

– Harva varmaan uskoo tätä, mutta tällä hetkellä on täysin paineeton tila, Hans vakuutti.

Lue myös: Miljoonilla satsatussa ravintola Palacessa panokset tapissa – Hans Välimäki lähinnä haukottelee: ”Täysin paineeton tila”

Sumari ei ollut uskoa korviaan kuulleessaan Michelin-taikurin kommentin.

– Hah! Niinhän hänen kuuluu sanoa. Mutta tiedän varsin hyvin itsekin, että jollei paineita ole ollenkaan, ei välttämättä yllä parhaimpaansa.

– Toki Välimäki on vanha konkari, eikä hän ole ensimmäistä kertaa tällaisessa liemessä.

Sumarin mukaan Välimäellä tiimeineen ei kerta kaikkiaan ole varaa epäonnistua.

– Kyllä, sanoisin näin. Tähän on satsattu miljoonia ja häneen on luotettu. En usko, etteikö paineita olisi.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!