fbq
Uutiset
30.10.2019 20:35
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus & Pasi Murto
Seppo Räty & Katri Helena.
Seppo Räty ja Katri Helena ovat Tohmajärven tähtiä, mutta millaiset välit heillä on? Sinivalkoiselta laulajalegendalta paljonpuhuva paljastus Seiskalle: ”Emme me Sepon kanssa oikeastaan…”
Uutiset
30.10.2019 20:35
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus & Pasi Murto

Pohjois-Karjalan maakunnassa, Keski-Karjalan seutukunnassa sijaitseva Tohmajärvi on ollut varsin antelias suomalaiselle populäärikulttuurille. Piskuiselta, vain reilun 4000 asukkaan pitäjältä on ponnistanut monia suomalaisia suurmiehiä ja -naisia.

Tohmajärveläinen kirjailijasuuruus Algot Untola käytti kaikkien tuntemaa taiteilijanimeä Maiju Lassila. Amerikkalaisissa televisiosarjoissa ja elokuvissa esiintynyt Anna Easteden on Tohmajärven tyttöjä. Samoin sinivalkoinen hiihtäjäsuuruus ja mitalirohmu Siiri "Äitee" Rantanen, vaikka onkin asunut valtaosan elämästään Lahdessa.

Entinen keihäänheittäjä Oona Sormunen edusti Tohmajärven Urheilijoita, ja häntä valmensi kukas muukaan kuin Tohmajärven isäntä ja keihäslegenda Seppo Räty.

Ja sitten on tietysti sinivalkoinen laulajalegenda Katri Helena, joka on Rädyn ohella taatusti tunnetuin tohmajärveläinen. Mutta minkälaiset välit heillä oikein on keskenään?

– Olemme me varmaan joskus Sepon kanssa törmänneet, mutta… Emme me Sepon kanssa ole oikeastaan yhteyksissä, Katri Helena kuittaa Seiskalle.

Katri Helenalla on oma katu synnyinpaikkakunnallaan Tohmajärvellä. – Onhan se katu kyllä tosi hieno asia, laulajalegenda iloitsee Seiskalle.
Katri Helenalla on oma katu synnyinpaikkakunnallaan Tohmajärvellä. – Onhan se katu kyllä tosi hieno asia, laulajalegenda iloitsee Seiskalle.

Harvoin Tohmajärvellä

Roosa nauha Tanssii tähtien kanssa -ohjelman yhteydessä jututettu laulaja nauttii kotipaikkakunnallaan suurta arvostusta. Tohmajärveltä löytyy muun muassa Katri Helenan nimikkokatu, ja se sijaitsee vieläpä aivan kirkonkylän ytimessä.

– Sehän on kauhean hienoa, että Tohmajärven kunta on järjestänyt sellaisen kunniakseni. Ja siellä museossa on joka kesä oikein minusta kertova näyttelykin, Katri Helena hämmästelee.

Pohjoiskarjalaisten harmiksi Katri Helenaa ei kuitenkaan enää juuri näy kotikonnuillaan.

– En kovin usein käy siellä päin, kun ei siellä oikein enää asu sellaisia sukulaisia, joiden luona tulisi käytyä. Viimeksi kävin varmaan silloin, kun se nimikkokatuni avattiin, laulaja muistelee.

– Mutta Joensuussa on kyllä tehty konsertteja!

Lue lisää Katri Helenasta torstaina ilmestyvästä Seiskasta!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »