fbqSeksuaalista häirintää, somemyrsky ja apurahaskandaali – aiturikolmikko Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske on urheiluhullun korpikansan suurin toivo Dohan MM-kisoissa! | Seiska
Uutiset
27.09.2019 18:01
Teksti: Eetu Ampuja ja Petri Voutilainen|Kuvat: Lahtikuva, All Over Press ja Seiskan arkisto
Reetta Hurske, Nooralotta Neziri ja Annimari Korte ovat Suomen suurin toivo Dohassa.
Seksuaalista häirintää, somemyrsky ja apurahaskandaali – aiturikolmikko Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske on urheiluhullun korpikansan suurin toivo Dohan MM-kisoissa!
Uutiset
27.09.2019 18:01
Teksti: Eetu Ampuja ja Petri Voutilainen|Kuvat: Lahtikuva, All Over Press ja Seiskan arkisto

Urheiluhullu korpikansa tapittaa tänäkin vuonna silmä kovana yleisurheilun MM-kisoja, vaikka mitalisadetta tuskin on luvassa. On kuitenkin kiintoisaa katsella, miten suomalaisurheilijat pärjäävät keskellä Qatarin paahtavaa aavikkoa.

Miten Raitasen Topi selvittää 3 000 metrin esteet? Tekeekö Ella Junnila jälleen Suomen ennätyksen? Miten pitkälle Antti Ruuskasen ja Lassi Etelätalon keppi lentää? Entä mitä tekee nuori Alisa Vainio maratonilla?

Silti suurin mielenkiinto kohdistuu naisten 100 metrin aitoihin, jossa Suomella on marssittaa lähtöviivalle kova kolmikko: Reetta Hurske, Nooralotta Neziri ja Annimari Korte. Heistä jokaisella on hyvänä päivänä taistella jopa MM-finaalipaikasta.

Kisakalenteri sataa suomalaisten laariin?

100 metrin aiturinaisten absoluuttinen maailmankärki painaa toki omilla kymmenluvuillaan, mutta urheilussa kaikki on tunnetusti mahdollista. Suomen kolmikolla on sauma yllättää.

On syytä huomioida, että Dohan MM-kisat järjestetään poikkeuksellisen myöhään Qatarin kuumuuden vuoksi. Se venyttää monen maailman huipun kisakalenteria, jolloin ykköstykkien paras terä saattaa olla kateissa.

Sitä vastoin Suomen aitureiden kisakunnon pitäisi olla kohdallaan. Annimari, Reetta ja Nooralotta ovat kaikki kesän mittaan parantaneet suorituksiaan. Se lupaa hyvää Dohan kannalta.
 

Kovan onnen Reetta!

Reetta Hurske

Reetta Hurske on saanut osviittaa siitä, miltä Juha Miedosta on saattanut tuntua ylitettyään maaliviivan Lake Placidissa Thomas Wassbergia vastaan. Reetta on hävinnyt tänä vuonna usean kisan vain sadasosan, jopa sekunnin tuhannesosan erolla.

Tuulennopea tamperelainen on myös kolmasti alittanut MM-rajan vain huomatakseen, että juoksi aavistuksen liian kovaan myötätuuleen. Ja kun tuuli on ollut vihdoin suotuisa, MM-raja on jäänyt ainoastaan tuhannen sadasosan päähän!

Lopulta MM-raja rikkoutui, vaikka Reetta onkin kärsinyt oudoista vatsaoireista. Nekin hän on selättänyt. Myös kabineteissa on kummasteltu: Opetus- ja kulttuuriministeriö on evännyt Reetalta tänä vuonna jo kahdesti urheilija-apurahan, joka olisi pika-aiturille kullanarvoinen.

Reetta Hurske

Syntynyt: 15.5.1995 Ikaalisissa

Ikä: 24

Asuu: Tampere

Seura: Tampereen Pyrintö

Valmentaja: Marjukka Suihko

Ennätys 100m aj: 12,78

Instagram: @reettahurske (9 500 seuraajaa)

Annimarin elämä kuin elokuva!

Annimari Korte

Suomen nopein aiturinainen Annimari Korte oli ehtinyt jo kertaalleen lopettaa uransa. Kun kolmekymppinen Annimari tänä kesänä tykitti uuden huikean Suomen ennätyksen (12,72), harva muisti, että vain muutamaa vuotta aiemmin piikkarit roikkuvat jo naulassa.

Annimarin elämään on mahtunut monenlaista vastoinkäymistä. Nainen, jolle lääkärit jo kertaalleen sanoivat, ettei tämä voisi juosta enää koskaan, alkoi väkisin punnertaa itseään huipulle. Loppu on suomalaista pikajuoksuhistoriaa.

Lue myös: Aitajuoksija Annimari Korte treenaa rannalla seksiä tihkuvissa stringibikineissä - jestas, mikä muodonmuutos! Katso video!

Pöpöjä ja kauhunhetkiä

14-vuotiaana aitajuoksemisen aloittanut Annimari sairastui pahasti vuonna 2012. Hän ei kipujen takia pystynyt kisaamaan viiteen vuoteen. 

– Minulla oli ruokatorventulehdus, joka tukki koko ruokatorven ja esti täysin nielemisen. Lisäksi minulla oli tulehdus rintalastassa, joka aiheutti hirveää kipua, Annimari kertoi Seiskalle viime keväänä.

Sairastuminen tuntui Annimarista luonnollisesti kauhealta.

– Pahimmillaan en jaksanut kävellä portaita edes ylös. En ajatellut mitään muuta kuin että haluan olla terve.

Lue myös: Muistatko vielä? Olympiavoittajan ahdistelema Annimari Korte seurusteli Mikael Forssellin kanssa - Henna Kalinainen rikkoi suhteen! Mikä muodonmuutos - katso!

Häirintää ja raapimista

Annimari on kertonut kärsineensä vuosia seksuaalisesta häirinnästä. Häntä oli puristeltu takapuolesta toimittajatehtävissä Timanttiliigan kisoissa.

– Hän on olympiavoittaja, mutta en halua puhua siitä sen enempää, Annimari sanoi.

Viimeksi muutama viikko sitten pika-aituri avautui sosiaalisessa mediassa kummallisesta välikohtauksesta reittilennolla Espanjasta Valko-Venäjälle.

Vieressä istunut rouva hyökkäsi kimppuuni, koska luuli, etten ollut laittanut kännykästäni lentotilaa päälle. Hän väänsi ja raapi rannettani, Annimari hämmästeli somessa.

Annimari Korte

Syntynyt: 8.4.1988 Kirkkonummella

Ikä: 31

Asuu: Valenciassa, Espanjassa

Seura: Helsingin IFK

Valmentaja: Rafael Blanquer

Ennätys 100m aj: 12,72 (SE)

Instagram: @annimarikk (33.000 seuraajaa)

Joutui somemyrskyn silmään!

Nooralotta Neziri

Nooralotta Neziri kantoi pitkään Suomen ennätyksen haltijan viittaa harteillaan. Heinäkuussa Joensuun GP-kisoissa Nooralotan Suomen ennätys heivattiin kertaheitolla roskikseen, kun Annimari (12,72) ja Reetta (12,78) tykittivät kumpikin sen alle.

Lue myös: Nooralotta Neziri avautuu kesän ongelmistaan: ”Lyyhistyin mieheni viereen itkuisena”

Nooralotta itse jätti kyseisen loppukilpailun väliin. Se tulkittiin sosiaalisessa mediassa rintamakarkuruudeksi. "Nolo" leimattiin myös huonoksi häviäjäksi, vaikka vetäytyminen kilpailusta johtui tosiasiassa juoksijan kärsimistä kivuista.

Laineet löivät myös kaksi vuotta sitten, kun Nooralotta kuohutti lajipiirejä vaihdettuaan valmentajaa. Pitkäaikainen piiskuri Jussi Ihamäki sai yllättäen väistyä Petteri Jousteen tieltä. Samalla Nooralotta muutti kotikaupungistaan Porista Jyväskylään.

Lue myös: Nooralotta Neziri upeana Katri Niskasen luomuksessa – yli 80 000 euron kaulakoru!

Nooralotta Neziri

Syntynyt: 9.11.1992 Turussa

Ikä: 26

Asuu: Jyväskylä

Seura: Jyväskylän Kenttäurheilijat

Valmentaja: Petteri Jouste

Ennätys 100m aj: 12,81

Instagram: @nooralotta (38 000 seuraajaa)