Eeva ja Martti Ahtisaari käyttävät valtion palveluita.

Seiska selvitti eläköityneiden presidenttien kulut valtiolle – tätä kaikkea pressoille maksetaan verovaroista, budjettina jopa 600 000 euroa!

04.02.2018 14:33

Valtion budjetissa on varattu vuosittain noin 600 000 euroa virkakautensa päättäneiden presidenttien menoihin. Tasavallan presidentin eläkelain mukaan verovaroista maksetaan entisille presidenteille muun muassa tarvittavat sihteeri- ja toimistopalvelut.

Viime vuonna eläkkeellä oleville presidenteille maksettiin verovaroista erilaisia palveluita yhteensä vajaat 400 000 euroa.

Lue myös: Presidentti vessapaperiostoksilla! Tarja Halonen kirmasi kansan parissa tarjousten perässä – kuvat!

– Toimiston perustamiskustannukset sekä toimiston vuokra ja sihteerin palkka korvataan, linnanvouti Anne Puonti tasavallan presidentin kansliasta kertoo Seiskalle.

Presidentti voisi saada myös valtion asunnon, josta maksaisi käypää vuokraa.

– Toistaiseksi kukaan ei ole vielä tarvinnut sellaista, kaikki ovat asuneet omissa asunnoissaan. Myös valtiolliseen edustamiseen liittyviä matkakustannuksia korvataan, mutta sitä tapahtuu harvoin.

Lue myös: "Sehän on Tarja Halonen!" Presidentti hämmästytti koripallotaidoillaan Töölön kisahallissa - huima video ja kuvat!

Presidenteillä on käytössään myös laajat kuljetus- ja turvallisuuspalvelut. Tämä tarkoittaa, että virkakauden jälkeen järjestetään tarvittaessa turvamies ja auto valtion piikkiin.

Kuljetus- ja turvallisuuspalvelut ovat myös presidenttien puolisoiden käytössä. Erityisesti Martti Ahtisaaren Eeva-puoliso on bongattu toistuvasti käyttämästä kuljetuspalveluita. Seiska julkaisi pari viikkoa sitten Eevasta paparazzi-kuvia, kun hän oli arkisella asialla panssaroidulla BMW:llä turvamiehen kanssa.

Lue myös: Tätä tavalliset mummot voivat vain kadehtia - Eeva Ahtisaari, 81, on todellinen luksuseläkeläinen: Hurautti ompelimoon öky-Bemarilla – kuvat!

Puonti ei osaa avata Ahtisaaren tilannetta, mutta kertoo, että palvelu suodaan myös puolisoille tilanteesta riippuen.

– Jos puolisot osallistuvat tilaisuuksiin tai jos heistä on tehty erityinen uhka-arvio, niin silloin kyllä. Yhtenä tekijänä voi olla henkilön terveydentila tai ikä, Puonti sanoo.

Teksti: Panu Hörkkö
Kuvat: Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!