noora räty

Saudiarabialaiset hakkerit asialla: Jääkiekkoilija Noora Rädyn Twitter-tili hakkeroitiin!

30.03.2020 21:03

Tunnetun suomalaisen jääkiekkoilijan Noora Rädyn virallinen Twitter-tili joutui hakkereiden kynsiin. Nooran tilillä oli yli 10500 seuraajaa ja se oli vahvistettu Twitterin puolesta.

Noora Räty ilmoitti tilinsä hakkeroiduksi uudella Twitter-tilillään sunnuntaina 29.3.2020.

Twitter-tilit ovat urheilijoille elintärkeä keskustelun väylä kannattajien, muiden urheilijoiden ja fanien kanssa. Monille urheilijoille ja mediapersoonille sosiaalisen media tilit toimivat myös lisä-, ja mainostuloja tuottavina markkinoinnin väylinä. Isoja seuraajamääriä omaavat Twitter-tilit saavuttaat yksinään varteenotettavan näkyvyyden päivityksillä. Monien suuryritysten markkinointi ja viestintä saattaa perustua melkein pelkästään sosiaaliseen mediaan.Seurattujen sosiaalisen median tilien tuoman näkyvyyden ansiosta ne ovat luonnollisesti arvokkaita hakkereille. Tilien hakkerointi ja uudelleenmyynti on yleistynyt maailmalla. 

Trollitehtaat hakkeroivat seurattuja tilejä

Monet julkkikset ja suuren seuraajamäärän omaavat henkilöt ovat joutuneet viimeaikoina hakkereiden kohteeksi. Tilien hakkerointi ja uudelleenmyynti on hyvin yleistä Lähi-Idän ja Aasian maisssa. Tilejä hakkeroidaan suurten trollitehtaiden syvissä riveissä. Varsinkin Twitterin toimesta vahvistetut ja niin sanotut verifikoidut tilit ovat hakkereiden kohteena. Hakkerit käyttävät monia eri menetelmiä tilien varastamiseen. Yksi yleisin hakkeroinnin muoto on vakuutta kohde syöttämään tilinsa salasanan vääristetylle sivustolle tai saada ladattua seurantaohjelma sähköpostin kautta.

Noora Rätyn hakkeroitu tili mainostaa tällä hetkellä hyvin vakuuttavan oloista saudi arabialaista autokoulua. Tilin varastanut hakkeri on todennäköisesti myynyt Rädyn verifikoidun ja arvokkaan tilin rikkaalle saudi-asiakkaalle.

- Hei, vanha tilini hakkeroitiin! Voitteko ilmiantaa sen? Toivottavasti se poistetaan tai palautetaan minulle, Noora Räty päivittää uudella Twitter-tilillään.

Noora ei enää pääse omalle viralliselle tililleen. Räty kertoo ottaneensa Twitterin apulinjaan yhteyttä, mutta tunnetusti hakkeroidut tilit ovat vaikea saada takaisin. Voi olla että Räty ei enää koskaan pääse viralliselle tililleen ja menettää yhteyden tuhansiin seuraajiin.

Noora Rädyn alkuperäinen vahvistettu tili esittäytyy nyt saudiarabialaisena autokouluna.
 

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Anter Yasa
Kuvat: All Over Press, Twitter

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!