fbq
Uutiset
05.12.2014 17:28
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Sattuma johti Martinan siskon surmaan: 100 grammaa amfetamiinia alkusysäys teolle
Sattuma johti Martinan siskon surmaan: 100 grammaa amfetamiinia alkusysäys teolle
Uutiset
05.12.2014 17:28
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Vantaan käräjäoikeudessa annetaan parhaillaan loppulausuntoa Martina Aitolehden pikkusiskon Stephanian kuolemaan johtaneista tapahtumista. Tuomion tapauksesta käräjätuomari lupasi antaa todennäköisesti ennen joulua.

Tämänhetkisen tiedon mukaan Stephanian kuolemaan johtanut tapahtumaketju alkoi sattumasta. Syyttäjän mukaan alkusysäys tapahtumille oli nimittäin 50-vuotiaan syytetyn Vantaan Ilolassa sijaitsevan talon vessanpönttöön heittämät 100 grammaa amfetamiinia. Syytetyn kerrotaan pelästyneen huumeidenkäyttäjien asuttaman omakotitalon lähistöllä normaaleissa partiotehtävissä ollutta poliisiautoa ja hävittäneen huumeet kotietsinnän pelossa.

­- Hävitetyt huumeet olivat saaneet syytetyn erittäin ärtyneelle päälle, kihlakunnansyyttäjä totesi loppulausunnossaan.

 

Surmaa edelsi kunnon tappelu

Samana päivänä suljetulta osastolta karannut 22-vuotias Stephania oli saapunut ränsistyneeseen taloon väitetysti huumeiden perässä. Kun kukaan ei antanut niitä hänelle, hän syyttäjän mukaan varasti niitä syytetyltä.

Tämän jälkeen Stephanialla on ollut kunnon tappelu paikalla olleen naisen kanssa. Nainen yritti väkivalloin saada takaisin Stephanian anastamat huumeet.

- Tappelu oli sen verran kova, että jos tytöt olisivat painaneet enemmän, he olisivat menneet seinistä läpi, eräs todistaja kuvaili kamppailua.

Tappelun jälkeen Stephania oli yrittänyt hyvittää varastamiaan huumeita tarjoamalla talossa olleille ihmisille lonkeroita. Sopuun ei kuitenkaan päästy. Tämän jälkeen Stephania on vielä uudestaan yrittänyt varastaa syytetyltä huumeita, tai ainakin niin paikallaolijat ovat luulleet.

Tilanteen yhteydessä varastetusta huumausaineesta ja pönttöön menettämästään suuresta huume-erästä raivostunut syytetty on syyttäjän mukaan kuristanut Stephanian kuoliaaksi.

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »