Uutiset

Sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla: ”Fingerpori on kunnianosoitus Kouvolalle!”

21.10.2019 18:03

Suomen suosituin sarjakuvataiteilija Pertti Jarla, 47, on viettänyt valtaosan elämästään kahden rosoisen kaupungin välissä. Hän on kotoisin Lahden Nastolasta, mutta myös Kouvola on tullut tutuksi.

– Fingerpori on kunnianosoitus Kouvolalle ja kaikelle muullekin sellaiselle Suomelle, jota ei hirveästi haluta mainostaa turisteille, Pertti hekottelee Seiskalle.

Lue myös: Kommentti: Kammottavaksi haukutun Fingerporin lehdistönäytöksessä oli hiljaista kuin hautajaisissa – Pertti Jarla tunnusti: ”Elokuvan ongelma on...”

Nyt Fingerpori on muuntunut elokuvaksi. Pertin on vaikea uskoa sitä todeksi.

– Aika outoa se vieläkin on. Fingerpori on kuitenkin ollut vain oma huvi- ja terapiaprojektini. Kyllähän se imartelee, että ammattilaiset ovat tehneet siitä noin suuritöisen ja ison jutun kuin elokuvan.

Pertti nappaa parhaat Fingerpori-vitsinsä eletystä arkielämästä. – Niitä tulee jopa puolivahingossa, jos näkee jotain huvittavaa tai kuulee jonkun sanovan jotain hassua.
Pertti nappaa parhaat Fingerpori-vitsinsä eletystä arkielämästä. – Niitä tulee jopa puolivahingossa, jos näkee jotain huvittavaa tai kuulee jonkun sanovan jotain hassua.

 

Lue myös: Fingerporin luoja Pertti Jarla myöntää: Ideat ovat välillä hukassa!

Ideoi ja konsultoi

Idearikkaalla piirtäjänikkarilla oli näppinsä pelissä myös elokuvan synnyssä. Pertti kertoo osallistuneensa ideointiin ja tietynlaiseen konsultointiin.

– Selitin esimerkiksi, millainen tyyppi Rivo-Riitta on, että mitä hänen päässään liikkuu. Lisäksi keksin kaikenlaisia taustatarinoita, joita en ollut tullut aiemmin ajatelleeksi.

Lue myös: Fingerporin luoja Pertti Jarla pyörittää tuottavaa pikkubisnestä – nostaa osinkoa vuosittain!

Nastolalaisen suu loksahti auki nähdessään lopputuloksen.

– On epätodellinen fiilis, kun on aluksi itse piirtänyt, miltä Rivo-Riitan kahvila voisi näyttää, ja sitten lavastajat luovat sellaisen oikeasti.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!