fbq
Uutiset
07.11.2018 13:41
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Seiskan toimitus
Hintsanen
Sami Hintsasen Varpu-vaimo paljastaa blogissaan perheen suuren surun: "Senja-tyttären syöpä uusiutui"
Uutiset
07.11.2018 13:41
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Seiskan toimitus

Laulaja-juontaja Sami Hintsanen kertoi kaksi vuotta sitten, että hänen Varpu-vaimonsa tytär Senja sairastaa syöpää. 

Lue myös: TARTU MIKKIIN -JUONTAJA SAMI HINTSASEN KANSSA AVIOITUIVA VARPU NUMMELA: VILLIT POLTTARIT TYTTÖPORUKASSA!

Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, tyttären syöpä on uusiutunut. Varpu avautuu tuntemuksistaan koskettavasti tuoreessa blogipostauksessaan. Hänen mukaansa perhe ehti jo juhlia heinäkuussa loppuneita syöpähoitoja, ja odottaa tyttären alkavaa ensimmäistä luokkaa, kun tällä oli ilmennyt taas epämääräistä kipua.

Tutkimuksissa selvisi, että syöpä oli uusiutunut. 

Vihaa, surua, katkeruutta, pettymystä, huolta. Ainoa päässä jyskyttävä ajatus oli, "ettei tämä ole totta". Mutta oli se. Siellä mustassa kuopassa oltiin taas, Varpu kirjoittaa. 

"Sisukkain tuntemani 7-vuotias"

Ensimmäiset viikot uutisen jälkeen meni sokissa. Varpu kertookin, ettei hän muista lähes mitään siltä ajalta. Sokista selvittyään hänen täytyi päättää, miten tulevasta selvitään. Äiti päätti valita kiitollisuuden vihan ja katkeruuden sijaan. 

- Nyt keskityn iloon, onneen ja kiitollisuuteen. Juuri nyt, juuri tänään minulla on tämä lapsi. Minun universumini keskipiste, sisukkain ja rohkein tuntemani 7-vuotias, Varpu kirjoittaa

Jättihoito

Pariskunta kertoi vuonna 2016 Tamperelainen-lehdelle, että Senjalta löydettiin neuroblastooma, joka on hermokudoksen epäkypsien solujen muodostama pahalaatuinen kasvain. Kyseessä on harvinainen, vaikeasti hoidettava syöpä.

Toipumisennuste on 50/50. Ainoa tapa hoitaa kasvain on niin sanottu jättihoito. Senjaa hoidetaan eurooppalaisen, Itävallasta johdettavan protokollan mukaan, johon kuuluvat kaikki mahdolliset hoitomuodot, Hintsanen kertoi tilanteesta lehdelle. 

Ystävät tukena

Perhe on saanut onnekseen paljon tukea läheisiltään sekä muilta tahoilta. Varpun ja Samin tuttavapiiri järjesti syyskuussa lasten festivaalit kuultuaan syövän uusiutumisesta.

Muutamassa päivässä he olivat perustaneet facebook -ryhmän, hankkineet tarjoilut, esiintyjät ja hoitaneet kaikki käytännön järjestelyt. Kahdessa viikossa kasassa oli upeat juhlat, joita me lähes 200 mukana ollutta emme unohda koskaan, Varpu kirjoittaa. '

Teemme ja toteutamme haaveita

Tapahtumasta intoutuneena perhe päätti alkaa toteuttaa Senjan haaveita. He ovat päässeet viettämään niin prinsessapäivää hotellin sviittiin kuin ulkomaillekin. Tämän ovat mahdollistaneet sekä heidän ystävänsä että muut eri tahot. 

Me olemme onnekkaita. Ympärillämme on joukko ihmisiä, jotka tietävät meidän tapamme ja tuntevat ajatusmaailmamme. Me emme halua käyttää suruun tai pelkoon yhtä ainoaa päivää jonka me yhdessä saamme olla. Me teemme ja toteutamme niitä haaveita ja unelmia, mitkä toteutettavissa ovat, Varpu kirjoittaa. 

Uusioperheeseen kuuluu kuusi henkeä, sillä niin Samilla kuin Varpullakin on aiemmista liitoistaan kaksi lasta.

Varpun blogipostauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »