fbqSäämies Pekka Pouta ja Sini-koira jakavat yhteisen työpaikan ja kotisohvan! | Seiska
Pekka Pouta ja Sini-koira

Säämies Pekka Pouta ja Sini-koira jakavat yhteisen työpaikan ja kotisohvan!

Uutiset | 27.01.2021 06:35

On aikainen arkiaamu ja kello raksuttaa puolta viittä. Helsingissä sijaitsevan MTV3:n uutisstudion pyöröovesta kävelee sisään meteorologi Pekka Pouta.

Vierellä sipsuttaa Pekan ja hänen toimittaja-puolisonsa Mari Sarolahden omistama borderterrieri Sini, 7.

– Meillä on herätys kotona työpäivinä viittä vaille neljä. Sini suostuu tekemään vain aamuvuoroja, kansansuosiota nauttiva säämies naurahtaa.

Pekan sääkoira Sini ilmestyi isäntänsä vierelle arkiaamujen säälähetyksiin vuonna 2017.

KATSO VIDEO: Seiska vieraili Pekka Poudan ja sääkoira-Sinin työpaikalla

– Tuolloin ohjelmaa uudistettiin. Mietin, että mitenkähän ratkaisisin koiran hoidon poissa ollessani ja kysyin sitten, että voiko Sini tulla mukaan töihin. Maikkarilla kiinnyttiin heti uuteen työkaveriin ja katsojatkin innostuivat.

Yli 10 000 seuraajaa

Sääkoira Sini on tv-vuosiensa aikana kasvanut varsinaiseksi katsojien suursuosikiksi. Söpöllä borderterrierillä on Instagramissakin reippaasti yli 10 000 seuraajaa.

– Hänestä on tullut huomattavasti suositumpi kuin minusta. Eihän minulla ole kuin jotain tuhat seuraajaa, Pekka naurahtaa.

Aamutelevision suorissa lähetyksissä Pekka kertoo vallitsevan ja tulevan säätilan puolen tunnin välein. Sääkoira Sini yleensä seisoo tai istuu isäntänsä vieressä.

Lue myös: Tv-legenda Pekka Pouta työkaveristaan: Sääkoira-Sini on minua suositumpi!

– Minulla on aina nameja taskussa. Sini on hyvin tottelevainen ja rauhallinen varsinkin, kun tietää saavansa herkkupaloja palkaksi työstään.

Sinin perusluonteen Pekka kertoo olevan huomionkipeä ja miellyttämishaluinen.

– Piirteet korostuvat sitä mukaa, kun huomiota ja herkkuja tulee lisää.

työpaikalla

Lempipaikkana sohva

Sinin reiluun kolmevuotiseen tv-uraan on mahtunut paljon uusia kokemuksia.

– Kymppiuutisten kevennyksiä tekevä toimittaja Mika Tommola on vienyt Siniä muun muassa koirahierontaan, trimmaukseen, uimaan ja vaikka mihin. Tommola on niitä harvoja ihmisiä, jonka nähdessään Sini alkaa heiluttaa hännäntöpöään, Pekka kertoo.

Sini on tietenkin tavannut myös lukuisia julkisuuden henkilöitä.

Lue myös: Tunnetko julkkisten lemmikit? Minkä niminen on Pekka Poudan koira? Testaa lemmikkitietosi!

– Mielestäni Sinin tv-uran kohokohta on ollut presidentti Sauli Niinistön kohtaaminen Huomenta Suomen aamulähetyksessä. Jos Siniltä kysyisi, niin kohokohtiin liittyisi taatusti jotain herkullista syötävää.

Sini

Seiska antoi vierailunsa päätteeksi kuuluisalle sääkoiralle lahjakassin, joka sisälsi välkkyvän kaulapannan, pehmolelun ja tietysti myös niitä lempiherkkuja eli kanatikkuja.

– Työpäivän päätteeksi lähdemme kotiin päiväunille. Lempipaikkamme on sohvalla. Menen siihen pitkäkseni, ja Sini kiipeää mahani päälle loikoilemaan.

Teksti:Kai Merilä
Kuvat:Atte Kajova

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!