Risto Räppääjän luojat Sinikka ja Tiina Nopola muistelevat lapsuuttaan: ”En mielistellyt ketään!”

Uutiset | 11.07.2018 17:01

Risto Räppääjä ja Heinähattu ja vilttitossu -lastenkirjasarjoista tunnetut kirjailijat Sinikka, 64, ja Tiina, 62, Nopola muistelevat nuoruusvuosiaan syksyllä julkaistavassa Sisarussyndrooma-kirjassa. Osa menneisyydestä on jäänyt harmittamaan, mutta pääosin mukana on hauskoja muistoja.

Lue myös: Siskokset Tiina ja Sinikka Nopola loivat lastenkirjoista menestysbisneksen – omat lapset suosikkihahmojen esikuvina!

Kaksikko on myös lukenut vanhoja päiväkirjamerkintöjään.

– Eniten minua harmittaa, että yritin olla nuorena vain ylevä ja syvällinen. En tehnyt kesäisin paljon muuta kuin mökkeilin ja luin Uuno Kailaksen runoja. 1960- ja 1970-luvuilla tehtiin myös todella hyvää popmusiikkia, joka meni minulta täysin ohi, Sinikka huokaa.

Lue myös: Seiska tapasi Risto Räppääjä ja pullistelija -elokuvan uudet lapsitähdet - katso kuvat!

Puhelinaddikti

Tiina oli nuorempana Sinikkaa kiinnostuneempi ulkomaailmasta. Hän myöntää, että olisi helposti puhelinaddikti, mikäli hän olisi nykyajan nuori.

– Nenäni oli kiinni sarjakuvissa koko ajan. Vanhoista valokuvista näkee, miten Sinikka keskustelee kohteliaasti aikuisten kanssa, mutta itse tuijotan vain sarjakuvia. En mielistellyt ketään.

– Nykynuorena olisin valitettavasti koko ajan naama kiinni puhelimessa, Tiina naurahtaa.

Teksti:Emmi Ikonen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!