fbq
Uutiset
07.12.2019 12:19
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Yle
tissiepidosi-thumb
Rinta vilahti Linnan jatkoilla - feministi Säde Vallarénilta tylyä tekstiä sotaveteraaneista: "Voitte mädäntyä vaipoissanne - teeskennellään, että vanhukset kiinnostaa!"
Uutiset
07.12.2019 12:19
Teksti: Emmi Ikonen|Kuvat: Yle

Linnan jatkoilla nähty Sandra Marinsin tissivilautus on herättänyt laajaa keskustelua sekä reaktioita suuntaan jos toiseen. Nyt Sandran mukana jatkoilla ollut feministiaktivisti  Säde Vallarén kommentoikin livelähetyksessä nähtyä vilautusta vahvoin sanakääntein omalla Instagram-tilillään.

Säde kirjoittaa lauantaiaamuna Instagram-päivityksessään hyvin rajusti sotaveteraaneista.

Lue myös: Sandran paljas rinta lävähti suoraan tv-lähetykseen Linnan jatkoilta - katso kuva! "Välillä pitää sokeerata!"

Instagramiin lisätyssä kuvassa Säde ja Sandra ovat juhlajuomat kädessä Linnan jatkoilla.

- SOTAVETERAANIT - mikä ihana tekosyy! Lopun vuotta voitte mädäntyä vaipoissanne, mutta kerran vuodessa pääsette naisvihan keppihevoseksi. Kiitos kun taistelitte yms, Säde kirjoittaa.

- Huomenna voitte taas mennä takaisin sinne laitokseen, missä kukaan ei teitä muista. Kaivetaan teidät taas vuoden päästä esiin, jos jossain vilahtaa nänni. Teeskennellään kaikki yhdessä, että vanhukset kiinnostaa.

 

sandra marins

Tavoitteena kannanotto

Feministisiä arvoja kannattavat Säde ja Sandra ovat ottaneet kantaa aikaisemminkin. Viime kesänä he järjestivät Helsingin Hietaniemen uimarannalla ensimmäistä kertaa tissiflashmobin, joka keräsi noin 40-50 osanottajaa.

Tempauksessa naiset riisuivat yläosansa julkisella paikalla, tavoitteenaan naisten rintojen normalisointi.

- Teemme tämän osana tasa-arvotyötä, meillä pitäisi olla samat oikeudet kuin miehillä. Täällä näkyy aika monta miestä ilman paitaa, niin meidänkin pitäisi saada olla, Säde kertoi tuolloin Iltalehdelle.

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson julkaisi Twitterissä perjantai-iltana lyhyen videon, jolla Sandra ja Säde selittävät tempaustaan Linnan jatkoilla.

- Minun Suomeni on tasa-arvoinen ja kaikkien tissit on ok, Sandra kommentoi.

- Joo, ehkä tää ei oo se paikka, missä miehet näyttää tissejänsä, mutta me saatiin tällä aika paljon huomiota tälle meidän asialle.Eli meidän mielestä naisen keho ja hallinta on suoraan yhteydessä siihen, miten naisia muutenkin hallitaan. Ja meidän mielestä tissien pitäisi olla ok. No ehkä ei ihan Linnan juhlissa, mutta välillä pitää vähän shokeerata, Säde puolestaan lausuu videolla.

Artikkelia päivitetty klo 16.04. Muokattu leipätekstiä sen osalta, miten Säde kirjoittaa sotaveteraaneista.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »