fbqRikosilmoitus Ruotsissa! Sanna Kiisken muumikahvilaketjun konkurssista iso sotku! | Seiska
Uutiset
08.09.2019 07:01
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan arkisto
Sanna Kiiski teki konkurssin.
Rikosilmoitus Ruotsissa! Sanna Kiisken muumikahvilaketjun konkurssista iso sotku!
Uutiset
08.09.2019 07:01
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan arkisto

Tv-juontajana tunnetuksi tulleen Sanna Kiisken, 45, Mumin Kaffesta eli muumikahviloista ei tullut odotettua menestystä, vaan tuloksena oli viime syksyllä koittanut konkurssi.

Lue myös: Konkurssit ajoivat velkahelvettiin! Juontaja Sanna Kiiskellä 400 000 euroa ulosotossa!

Mumin Kaffeja oli seitsemän, joista kuusi toimi Helsingissä ja yksi Oulussa. Ketjuun kuului lisäksi vielä franchise-sopimuksella yksi kahvila Helsingissä ja toinen Rovaniemellä.

Syksyllä 2017 Sanna kertoi, että päämääränä oli 30–40 kahvilan avaaminen franchise-toimintaa laajentamalla. Aikeena oli myös listautua pörssiin.

Lue myös: Sanna Kiisken muumikahviloiden konkurssihelvetti syvenee – ruotsalaismiljonääriltä rajuja väitteitä: ”Viitteitä lainvastaisuuksista!”

Laajentuminen Suomen ulkopuolelle jäi lopulta yhteen kahvilaan Tukholmassa, ja sen pyörittämisestä vastannut ruotsalainen tytäryhtiö kaatui konkurssin myötä. Yritykseen sijoittaneen ruotsalaismiljonääri Sverker Littorinin mukaan Sanna huijasi kahvilan lanseerauksessa auttanutta tukholmalaista pr-toimistoa ja maksoi kahvilan vetäjälle palkkaa Ruotsin-yhtiöstä, vaikka raha olisi pitänyt maksaa emoyhtiöstä. Rikosilmoitus on jätetty, mutta toistaiseksi Ruotsin poliisi ei ole ryhtynyt tutkimaan tapausta.