fbq
Uutiset
03.08.2017 08:25
Teksti: Kalle Väistö|Kuvat: Seiskan toimitus
Kalle ja Riina-Maija remontoivat kartanohotellia.
Riina-Maija ja Kalle Palanderin kartanohotelli Virossa remonttikaaoksen keskellä: ovet kiinni ja miljoonavelat!
Uutiset
03.08.2017 08:25
Teksti: Kalle Väistö|Kuvat: Seiskan toimitus

Ex-alppihiihtäjä Kalle Palander, 40, ja vaimo Riina-Maija, 40, yrittävät pitää asiakkaat poissa Ontika Manor -hotellin remontin keskeltä. Kartanon eteen on laitettu kyltti, jonka mukaan paikka on kiinni.

Kalle Palander: Hotelliani on vaikea myydä!

Seiska tavoitti Kallen ja Riina-Maijan kartanoltaan venyneen remontin keskeltä.

– Ei siinä kyltissä sen ihmeellisempää ole. Olemme nyt kiinni remontin takia, Kalle kertoo Seiskalle.

Paikkaan on muun muassa vaihdettu putket, ja rakenteilla on myös uusi keittiö. Riina-Maijalla ja Kallella on kiire saada remontti valmiiksi ennen talvea.

Remontista huolimatta paikka on kuitenkin ollut auki, vaikka edessä oleva kyltti muuta kertoo.

Kalle ja Riina-Maija Palanderin Viron-bisnes on raskasta: Emme näe toisiamme päivisin!

– Olemme palvelleet ryhmämatkailijoita vanhalla keittiöllä. Sisään kyllä pääsee, jos siitä on etukäteen sovittu, Riina-Maija kertoo.

Kyltti laitettiin portille sen takia, että kiireisen remontin aikana ei haluta satunnaisia vierailijoita sisään.

– Paljon on tullut ihmisiä kuljeskelemaan ja kahville. Emme halua nyt heitä häiritsemään, siihen menee koko päivä. Ei ole aikaa, koska remontti pitää saada valmiiksi. Työmiehet seisovat tumput suorina, jos olemme ihmisten kanssa juttelemassa, Riina-Maija selventää.

Kalle lainasi kartanolle?

Kartanon toimintaa on pyöritetty Viroon rekisteröidyn Manor Propertiesin kautta. Viimeisin Viron verottajalle toimitettu tilinpäätös on vuodelta 2013, jonka he esittivät vasta tämän vuoden helmikuussa.

Kalle Palander alppihiihtouransa jättituloista: ”Kaikki on palanut, kaikki on pistetty haisemaan”

Esittämättä ovat vielä vuodet 2014, 2015 ja 2016. Manor Propertiesin myyntitulot vuonna 2013 olivat vain noin 25 000 euroa. Lisäksi firmalla oli kuitenkin ”muita tuloja” peräti 178 000 euroa, mikä vei tilinpäätöksen 52 000 euron verran plussalle. Edellisvuonna 2012 liikevaihto oli ollut vielä pyöreä nolla, mikä oli saanut tilinpäätöksen 71 000 euroa pakkaselle.

Tilinpäätöksestä ilmenee myös, että Manor Propertiesilla on velkaa 940 000 euroa. Todennäköistä on, että lainaa kartanolle on antanut Kalle Palander omista varoistaan.