fbq
Uutiset
13.03.2019 18:33
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus
Wilma
Reissaava tatuoija Wilma Schlizewski pulassa Kashmirissa - viranomaiset ottivat lentokentällä kiinni ja veivät ”turvaan”
Uutiset
13.03.2019 18:33
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Tatuointitaiteilija Wilma Schlizewski kertoo Facebook-sivullaan, että reippureissu Etelä-Aasiassa, Kashmirissa sai kuumottavan käänteen keskiviikkona 13.3.2019, kun Wilma oli saapunut Srinagan lentokentälle.

Lentokentällä Wilmaa lähestyi kaksi viranomaista, jotka ottivat Wilman kuultavaksi.

Wilmaa hänen omien sanojensa mukaan kuulusteltiin. Selvitysten jälkeen Wilma saatettiin ”turvataloon”, mikä ainakin Facebook-kuvissa näyttää melko epämukavalta paikalta – varsinkinkin jos sinne majoittuu pakon edessä.

Lue myös: Pyöreitä täyttänyt Wilma Schlizewski: Exät kuuluvat elämääni – minun loukustani ei pääse irti!

Lue myös: Kääk! Wilma Schlizewski esitteli sulojaan Kauppatorilla – kuva!

Lisää ongelmia seurasi. Wilman Intiasta mukanaan tuoma puhelinliittymä ei toiminut! Onneksi joku ystävällinen ”apupoika” lainasi omaa sim-korttiaan, ja Wilma sai yhteyden ulkomaailmaan.

Seiska sai yhteyden Wilmaan keskiviikkona iltapäivällä Suomen aikaa.

Mitä oikein tapahtui, miksi sinut otettiin lentoasemalla kiinni?

 

- Arvelen että näin kiipeily ja vaellussesongin ulkopuolella, yksin maahan tullut nainen vaikuttaa hyvinkin omituiselta.

Wilma ei ollut ilahtunut, että viranomainen osoitti hänelle pakolla majapaikan. Itse hän olisi majoittunut aivan toisaalle, mutta tällä kertaa vaihtoehdot olivat vähissä.

- Vähän siinä oli sellaista, että jos en olisi suostunut kiltisti lähtemään määrättyyn osoitteeseen, olisin ehkä viettänyt kuulusteluhuoneessa pitkänkin aikaa.

Wilma kertoo, että Kashmirin alueella ulkomaalaisia seurataan tarkemmin, kuin esimerkiksi Intian suurissa kaupungeissa.

- Multa kysyttiin mun motiiveja liikkua yksin ja erityisesti nyt kun on tilanne päällä, Wilma sanoo viitaten pitkään kyteneeseen konfliktiin alueen hallinnasta.

Viranomaiset epäilivät, että Wilma ei olisi matkailija, vaan reppureissaajaksi naamioitunut toimittaja.

- Kysyttiin, että olenko toimittaja ja mihin mediaan. Katsottiin kameran kuvat ja laitoin monenmoista allekirjoitusta. Osa kaavakkeista oli perinteisiä maahantuloselvityksiä, osa oli jotain täsmällisempiä tiedusteluita.

Nyt Wilma kertoo saaneensa yhteyden paikallisiin tuttuihinsa, ja tulevat ajat hän viettää paljon nykyistä majoitusta mukavammassa ympäristössä. Sitten suunnitelmissa on ottaa suunta kohti etelää, Intian Mumbaita.

- Kohta taas naputellaan tatuointia Mumbaissa!

Wilma on ollut reissussa tammikuun alusta alkaen. Kotiinpaluuta hän suunnittelee maaliskuun lopulle.

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »